Вторият човек във ФБР подаде оставка. Заместник-директорът Андрю Маккейб беше

...
Вторият човек във ФБР подаде оставка. Заместник-директорът Андрю Маккейб беше
Коментари Харесай

Вторият човек във ФБР подаде оставка

Вторият човек във ФБР подаде оставка. Заместник-директорът Андрю Маккейб беше обект на непрекъснатите рецензии на Доналд Тръмп и на републиканците от 2016 година Обвиняваха го, че е непосредствен с демократите.

Новината за оставката бе обявена първо от неназован държавен източник, представен от американските медии и международните осведомителни организации.

Белият дом отхвърли нощес всякаква отговорност за напускането на 49-годишния Маккейб. " Белият дом няма никаква роля за това решение “, сподели говорителката Сара Сандърс и удостовери, че президентът Тръмп има „ цялостно доверие “ на шефа на ФБР Кристофър Рей.

Зам.-директорът на ФБР напуща поста незабавно, само че ще остане чиновник на федералната полиция до март по административни аргументи.

Причината за фиксацията на Тръмп против Маккейб е сензитивното следствие на връзките сред екипа му и Русия и възможното въздействие на Кремъл върху резултатите от президентските избори.

Милиардерът обществено подлага на критика своя министър на правораздаването Джеф Сешънс, че не е уволнил Маккейб, до момента в който беше изпълняващ длъжността началник на ФБР след скандалното уволняване на Джеймс Коми.

Тръмп упрекна Маккейб, че е бил другар на Коми, както и че жена му имала връзки с Хилари Клинтън.

Малко откакто в профил Коми от ФБР, Тръмп извикал в Белия дом Андрю Маккейб, който трябваше да поеме краткотрайно поста и да оглави 30-те хиляди федерални полиции, ревностни към независимостта си. Тогава милиардерът го попитал за кого е дал своя вот на изборите, писа предходната седмица „ Вашингтон пост “.

Ерик Холдър, министър на правораздаването при Барак Обама, разяснява, че Андрю Маккейб е „ предан прислужник на страната “.  

„ Неоснователните офанзиви против ФБР и министерството на правораздаването, целящи да отклонят вниманието от законното следствие, предизвикват ненужни и трайни вреди на основата на страната “, означи Холдър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР