Втори влак дерайлира след експлозия в Брянски регион близо до

...
Втори влак дерайлира след експлозия в Брянски регион близо до
Коментари Харесай

Нападения в Русия? Втори дерайлирал влак в Брянска област

Втори трен дерайлира след детонация в Брянски район покрай границата на Русия с Украйна. Локомотивът с към 20 вагона е излязъл от релсите заради „ външна интервенция в работата на железопътната мрежа “, оповестяват от съветския железопътен оператор в канала си в Телеграм, написа Дойче Веле.

Губернаторът на Брянск Александър Богомас съобщи, че става дума за „ неидентифицирано взривно устройство “. Няма информация за потърпевши. Това е вторият сходен случай, откакто в понеделник различен трен дерайлира в същия район – на към 150 километра от Брянск, след гърмеж на релсите.

Нападенията зачестяват

В последните седмици нападенията против маршрутите, които съветската войска употребява за преместване на военна техника към Украйна, зачестяват. В края на предходната седмица беше осъществена и офанзива с дрон над хранилище за гориво в Крим.

Губернаторът на Краснодарска област също оповестява за пожар в едно от депата за предпазване на гориво – става дума за огромен терминал за претоварване на петрол и нефтопродукти, които по-късно се транспортират през Черно море. Той се намира покрайнините на селището Волна. Според известия в медиите се е запалила цистерна, съдържаща 20 000 кубически метра гориво. Съобщава се, че димът и пламъците са се виждали чак до отсрещния Кримски полуостров.

Някои наблюдаващи подозират връзка с готвеното от Украйна контранастъпление, което се чака да стартира скоро.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че минимум двама души са били убити в Павлоград, украински град и железопътен възел в източната част на страната, при съветска ракетна офанзива.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР