Втори удар по Корнелия Нинова нанесе президентът Румен Радев, формирайки

...
Втори удар по Корнелия Нинова нанесе президентът Румен Радев, формирайки
Коментари Харесай

Втори удар на Радев по Нинова. Враговете й в кабинета

Втори удар по Корнелия Нинова нанесе президентът Румен Радев, формирайки служебното държавно управление. Освен, че постави за министър на стопанската система и промишлеността отстранения от Нинова началник на съвета на шефовете на ВМЗ-Сопот Никола Стоянов, Радев заложи и на върли съперници на соцлидерката.

Правосъден министър в служебния кабинет ще бъде Крум Зарков, който разгласи, че ще се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия против Нинова.Спортен министър пък е висшата социалистка Весела Лечева, известна с сериозното си отношение към политиката на соцръководството.

Крум Зарков е роден през 1982 година в София. Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “ в София. През 2007 година се дипломира като магистър в Университета Париж 1 „ Пантеон - Сорбона “ в компетентност „ Международно право и право на интернационалните организации “. В същата година получава тапия за приключен курс от Института по политически науки – Париж, Франция.

От 2007 година до 2010 година се занимава с изследователска и научна активност в Центъра за проучване и науки в региона на интернационалното обществено право на Университета Париж 1 „ Пантеон - Сорбона “. През 2010 година постъпва на работа като контрольор – правист в Комисията за определяне на имущество, добито от незаконна активност.  

В 41-ото и 42-ото Народно заседание работи като основен експертен помощник към Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. В интервала 2014 – 2016 година е експертен помощник към депутата от Европейския парламент Георги Пирински (Групата на социалистите и демократите).

Народен представител и член на Комисията по правните въпроси в 44-ото, 45-ото, 46-oто и 47-ото Народно заседание.

Весела Лечева е родена на 20 май 1964 година във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия със степен лекар на спортните науки.

Постиженията й в спортната пукотевица я слагат измежду най-значимите спортисти на България за всички времена – сребърни медали от Олимпийските игри в Сеул (1988 г.) и в Барселона (1992 г.), петкратен международен първенец, осемкратен европейски първенец, четирикратен притежател на Световната купа, нееднократен международен рекордьор. През 2007 година в Мюнхен е определена за стрелец на ХХ век. За постигнатите върхови европейски, международни и олимпийски резултати в спортната пукотевица Весела Лечева е оповестена за почетен жител на Велико Търново.

Народен представител е в 39-ото, 40-ото, 44-ото и 45-ото Народно заседание. В интервала 2005-2009 година е ръководител на Държавната организация за младежта и спорта. Под нейното управление институцията става мотор на голям брой стратегии, ориентирани към достъп до спорт на децата в учебно заведение, както и за поддръжка и развиване на млади спортни гении.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР