Втори учен заяви намерение да проведе операция, която по-рано не

...
Втори учен заяви намерение да проведе операция, която по-рано не
Коментари Харесай

Китайският Франкенщайн пръв ще трансплантира човешка глава

Втори академик съобщи желание да организира интервенция, която по-рано не е правил нито един хирург – трансплантация на човешка глава. Хирургът, получил прозвището Китайския лекар Франкенщайн, има зад тила си голям брой опити върху животни, оповестява Daily Mail.

Сяопин Рен по-рано шокира света, когато разгласи, че е провел сполучлива трансплантация на глава на маймуна, която след интервенцията е живяла 20 часа.

Първият сполучлив опит за присаждане на глава от един гризач на различен е извършен от Рен през 2013 година. Операцията лишила 10 часа. Оттогава хирургът е провел повече от хиляда опита, последователно увеличавайки до 24 часа периода на прекарване на гризачите. Мишките даже съумели да отворят очи и да пият вода.

  • Китайският Франщенщайн ще трансплантира глава на маймуна

Журналисти са съумели да посетят лабораторията на доктора, ситуирана в Северен Китай. Оказало се, че 55-годишният хирург към този момент е провел стотици интервенции на животни, с цел да се приготви за първата в света трансплантация на човешка глава.

Когато публицистите го съпоставят с Франкенщайн, Рен постоянно дава отговор еднообразно: „ Просто извършвам работата на академик. “

Д-р Рен е работил 15 години в Съединени американски щати, а в този момент твърди, че екипът му се намира на прага на историческото събитие в медицината. Изследванията му се финансират много обилно, защото Китай от дълго време се пробва да стане международен водач в науката.

Наскоро желание да организира първата в света трансплантация на човешка глава съобщи италианският хирург Серджо Канаверо. Вече е налице и доброволец за тази рискована интервенция – съветският IT експерт Велерий Спиридонов. Очаква се интервенцията да се организира в Русия през 2017 година.

30-годишният Спиридонов страда от спинална мускулна недоразвитост и интервенцията е единственият му, въпреки и незабележим късмет да остане жив и да получи крепко тяло, каквото в никакъв случай не е имал.

Поради тежката си диагноза той се е решил на присъединяване в рискования опит.

  • Търси се тяло за главата на програмиста Спиридонов

Дали се опасявам? Естествено, че се опасявам. Но това не е толкоз ужасно, колкото е доста забавно – показа Спиридонов преди време. – Но би трябвало да е ясно, че аз нямам огромен избор. Ако пропусна този късмет, моята орис ще бъде нежелана. Всяка нова година утежнява моето положение. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР