Втори национален протест срещу насилието ще се проведе тази вечер

...
Втори национален протест срещу насилието ще се проведе тази вечер
Коментари Харесай

Втори национален протест срещу насилието се организира днес

Втори народен митинг против насилието ще се организира довечера в разнообразни градове в страната. Той се провежда във Facebook под мотото " Няма да мълчим ".

На първия митинг предишния понеделник хиляди излязоха на шествия в страната, с цел да заявят нулева приемливост към насилието, напомня Българска национална телевизия. Протестите бяха предизвикани след жестоката експанзия и обезобразяване на 18-годишно момиче в Стара Загора. Хората желаеха заслужено наказване за насилника Георги Николаев.

Днес те още веднъж ще заявят поддръжката си към потърпевшото момиче и настояванията си за правдивост. Утре съдът ще гледа мярката на Николаев, който сега е в ареста.

Случаят в Стара Загора докара до изключително съвещание на депутатите, които одобриха промени в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашното принуждение, с които се усилват наказванията при лека и междинна телесна щета, и се дава опция на протекция и на жертвите на принуждение при " интимна връзка ", а освен при брак и общуване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР