Втори лифт в зимния ни курорт Банско няма да има

...
Втори лифт в зимния ни курорт Банско няма да има
Коментари Харесай

Ангелкова: Винаги сме подкрепяли изграждането на втори лифт в Банско по всички правила

Втори въжен превоз в зимния ни курорт Банско няма да има и идната зима. Това мнение изрази министърът на туризма Николина Ангелкова пред БТВ. По думите ѝ няма по какъв начин да се ангажира със периоди, само че няма да е идната зима.

„ Отново сме в правосъдна процедура, апелира се ръководството на Природен парк „Пирин ”, след това би трябвало да има декларирано капиталово желание – не мога да се наемам със период по кое време ще има втора кабинка ”, изясни тя.

„ Винаги сме подкрепяли построяването на втори въжен превоз, съгласно всички правила ”, добави Ангелкова.

По мотив идния зимен сезон туристическият министър сподели, че се чака растеж в сектора сред 5 и 10%.

Тя добави, че строителството в естествения парк е изрично неразрешено, като се разрешава само построяването на спортни и транспортни уреди.

Вчера Министерството на туризма провежда полемика, в която са взели присъединяване доста хора от сектора, във връзка предлаганата тотална възбрана и унищожаване на всички преместваеми обекти от българското Черноморие.

„ Премахването на тези обекти ще сътвори огромно напрежение и се обединихме към това да има цялостен надзор ”, разясни Ангелкова.

Според нея всички сходни промени би трябвало да се дискутират с обществото преди да се взимат решенията.

Тоталната възбрана за преместваемите обекти беше препоръчана от вицепремиера Валери Симеонов. „ Нормално е в един екип, както в една къща, да има разнообразни отзиви по тематиките. Тук надвива мнението на обществото, а моето мнение се образува след тяхното ”, разясни Ангелкова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР