Втори кръг консултации при президента Румен Радев, преди да връчи

...
Втори кръг консултации при президента Румен Радев, преди да връчи
Коментари Харесай

Втори кръг консултации при президента Румен Радев

Втори кръг съвещания при президента Румен Радев, преди да връчи мандат за сформиране на държавно управление. Днес президентът се среща с " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".

Разговорите с " Продължаваме промяната ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия през вчерашния ден обрисуваха позициите на партиите дотук. Президентът акцентира, че упованията от новия парламент са за лъчение на устойчиво държавно управление.

Като предстоящ мандатоносител от " Продължаваме промяната " още веднъж потвърдиха, че са подготвени с съдружното съглашение, което имат и четирите партии, с които се чака да образуват болшинство.

Стана ясно, че новата конструкция на Министерския съвет включва две нови министерства - на държавните предприятия и на нововъведенията и растежа. Разпределението в кабинета би трябвало да отрази представянето на партиите в Народното събрание.

На консултациите при президента Българска социалистическа партия обявиха, че на пленум през днешния ден ще бъде разисквано предлагането за съдружно съглашение, както и имената на бъдещите четирима министри от страна на левицата.

ГЕРБ-СДС обявиха, че ще бъдат градивна съпротива и няма да поддържат новото държавно управление, а Движение за права и свободи не дадоха безапелационен отговор, само че - по думите на водача Мустафа Карадайъ - " това не опонира на законите на физиката ".

Днес от 9:00 часа в ефира на БНТ1 можете да наблюдавате онлайн втория кръг от консултациите при президента Румен Радев с " ИТН ". Разговорите може да следите и на уеб страницата ни bntnews.bg.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР