Втори кораб със зърно напусна в събота пристанището на украинския

...
Втори кораб със зърно напусна в събота пристанището на украинския
Коментари Харесай

Втори кораб със зърно отплава от Одеса за Варна

Втори транспортен съд със зърно напусна в събота пристанището на украинския град Одеса след излизането на Русия от Черноморската зърнена самодейност предишния месец.

Той плава за България, заяви в обществената мрежа Телеграм украинският народен представител Олексий Гончаренко, представен от Ройтерс. Народният представител помести в обявата си и фотография, за която показва, че е от потеглянето на плавателния съд, осведоми Българска телеграфна агенция.

Контейнеровозът " Примус " под флага на Либерия се движи от Одеса в посока пристанище Варна в България, заяви организация Интерфакс-Украйна, като се базира въз основата данни " Марин Трафик " (MarineTraffic).

Благодарение на подписаното под егидата на Организация на обединените нации зърнено съглашение Украйна съумя макар съветската инвазия да изнесе десетки милиони тонове зърно през трите морски врата на Одеса.

След като Русия излезе от договорката, нейните въоръжени сили започнаха да подлагат украинските пристанища на масирани удари с ракети и дронове, отбелязва Ройтерс.

 Междувременно Киев получи и първата пратка снаряди от Европейски Съюз.

Първите няколко хиляди 122-милиметрови фугасни артилерийски снаряди с цялостен заряд, създадени в партньорство с един от холдингите за муниции в Източна Европа, бяха доставени на Украйна, предадоха Укринформ и УНИАН.

Те са предопределени за артилерийските системи Д-30 и 2С1 " Гвоздика " и дейно поразяват противников позиции, отбранителни линии и бронирани транспортни средства, заяви компанията " Юкрейниан армър " във " Facebook ". Тя означи, че " снабдяването на артилеристите с такива снаряди е ключът към триумфа на контранастъплението ".

" След като възстановихме връзките за съдействие и обединихме производителите на съставни елементи от няколко европейски страни, ще продължим да доставяме хиляди снаряди от този тип на украинските бранители ", подчертаха от " Юкрейниан армър ".

ТЕМА преди 2 часа 1840 преди 1 ден 1637 преди 2 дни 1873
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР