Втори и заключителен ден от срещата на върха на страните

...
Втори и заключителен ден от срещата на върха на страните
Коментари Харесай

Форумът Г-20: Търговски отношения и военни конфликти на фокус в лидерските срещи

Втори и финален ден от срещата на върха на страните от Г-20. В Буенос Айрес водачите на 20-те най-могъщи стопански системи се събраха, с цел да търсят решение на два съществени въпроса - климатичните промени и търговията. Те взеха решение да ускорят реформирането на Световната комерсиална организация. Фокусът, обаче, беше преместен към горещите тематики, като напрежението сред Русия и Украйна, убийството на Джамал Хашоги и комерсиалните войни.

Очаквано, всички погледи бяха ориентирани към двустранните срещи сред международните водачи. Владимир Путин се срещна с немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. Срещата сред Доналд Тръмп и Владимир Путин беше анулирана, само че Белият дом удостовери, че двамата са имали всекидневен диалог на вечерята нощес.

Руският президент Владимир Путин организира серия от значими диалози. В 20-минутна среща с Еманюел Макрон, двамата разискаха обстановката в Сирия, както и напрежението сред Русия и Украйна. Френският президент прикани за деескалация на напрежението.
Еманюел Макрон, президент на Франция: Виждаме, че обстановката в Сирия е относително спокойна, само че събитията в Украйна от последните дни са доста притеснителни. Важно е всички страни да продължат да съблюдават Минските съглашения.
Путин подчертава на двустранните им връзки.
Владимир Путин, президент на Русия: Миналата година стокообменът набъбна с 16,5% и тази година темпът на растежа е същият.
Според съветничка на френския президент, по време на срещата Путин обяснил на лист хартия придвижването на украинските кораби в Азовско море и своята версия за събитията.

Германският канцлер Ангела Меркел прикани за съблюдаване на правото на свободно напредване в Азовско море. Двамата с Путин се договориха Русия, Украйна, Германия и Франция да беседват за събитията в Керченския пролив.

Приятелски привет и разменени смешки сред съветския президент и саудитския принц Мохамед бин Салман. Другите международни водачи, обаче не посрещнаха по този начин топло престолонаследника на Рияд, за който това е първи тест на интернационалната сцена след убийството на Джамал Хашоги. Въпреки това, представител на турския президент Ердоган загатна, че не е изключено двамата да обсъдят обстановката към покушението в саудитското консулство в Истанбул.

Съпругата на аржентинския президент - Хулиана Авада посрещна първите дами на банкет в първокласната " Вила Окампо " - бивш дом на фамозната аржентинска писателка и герой за цивилен права Виктория Окампо.

Хиляди хора показаха неодобрението си против политиката на водещите стопански системи. Недоволство имаше и против обстоятелството, че Аржентина е хазаин на толкоз скъпоструващ конгрес, на фона на рекордна безработица и инфлация от близо 40%.
 Страните от Г-20 реализираха консенсус по противоречивите въпроси от срещата на върха Страните от Г-20 реализираха консенсус по противоречивите въпроси от срещата на върха
Преговарящите са договорили план на финално официално съобщение на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес. Последните противоречиви въпроси са били уредени рано тази...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР