Втори ден в България са в сила по-строги мерки срещу

...
Втори ден в България са в сила по-строги мерки срещу
Коментари Харесай

Отиваме на Витоша... Не отивате!

Втори ден в България са в действие по-строги ограничения против разпространяването на ковид. Междуградските пътувания са лимитирани, хората под 60 години не могат да пазарят сред 8:30 и 10:30 часа, неразрешени са визитите на паркове и градинки.

Още в първия ден на по-строгите забрани доста хора в София избраха да отидат на Витоша, с цел да разнообразят домашната изолираност.

" Все едно имаше разгласен събор на Витоша! Това е жестоко нарушаване! Ние ще препоръчаме на градоначалника да затвори подстъпите към Витоша. Щом няма схващане, няма други ограничения ", разяснява ръководителят на Националния щаб за ковид гл. май. Венцислав Мутафчийски. Той още веднъж напомни, че задачата на ограниченията е да се избегне събирането на доста хора на едно място, без значение кое е то.

В изявление пред " Нов телевизия " кметът на София Йорданка Фандъкова не даде безапелационен отговор, дали достъпът до планината ще бъде неосъществим. Тя изясни, че градският превоз не върви до Витоша от 20.03.

" Вчера в огромните паркове, в които имаше и полицейски патрули, нямаше доста извършители. За разлика от това обаче в по-малки паркове и изключително на Витоша, на " Панчарево, се събраха доста хора. Не би трябвало да нарушаваме възбраните, с цел да не се наложат още по-строги ", сподели Йорданка Фандъкова.

Тя увери, че ще разпореди на служителите на реда да управляват процеса. В най-големия град в България инфектираните с ковид са най-вече.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР