Втори ден се върти Шарената въртележка“ на едноименния празничен детски

...
Втори ден се върти Шарената въртележка“ на едноименния празничен детски
Коментари Харесай

Завъртя се и вторият ден от „Шарената въртележка“ 

Втори ден се върти „ Шарената въртележка “ на едноименния празничен детски фестивал и в нея има разнообразни неща, за всекиго по нещо. Днес е вашият празник, деца, и не се тормозете да желаете всичко от родителите си, през днешния ден ви се поставя “ – сподели на дребните участници във втория ден от фестивала заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров. Той прикани децата, в случай че имат и хрумвания, които да бъдат включени във фестивала, да ги споделят и управлението на Община Разград ще се постарае да ги включи за осъществяване на идващ стадий.

На откриването на една от дейностите от фестивала „ Шарената въртележка “ – работилничките на главните учебни заведения в Разград, Центъра за работа с деца и училища„ Европа “ господин Грънчаров се обърна към децата и родителите и с апел да поддържат самодейността в поддръжка на 17-годишния Мартин Христов, който страда от тежко заболяване. Приходите от продажбата на продуктите, които се продават на един от щандовете, са за лекуването на момчето. „ За да сме щастливи, би трябвало и да сме положителни ” – сподели господин Грънчаров на децата на площада пред Общинския културен център.

През целия ден дребните поданици и посетители на Разград имаха опция да се качат против алегорична цена на шарената въртележка или да употребяват другите атракциони на площада.

Предобяд родителите на по-малките деца пък можеше да се срещнат с преимуществата на всяка от детските градини в регионалния град. Презентациите им бяха под шатрите към фонтана пред Новия спектакъл. Те бяха посетени от отрасловия заместник-кмет Хабибе Расим.

В следобедните часове там се настаниха работилничкитена Центъра за работа с деца, СУ “Христо Ботев “, ОУ “Васил Левски “, ОУ “Н. Икономов “, ОУ “Н.Й.Вапцаров “, ОУ “Отец Паисий “, ОУ “Ив.С.Тургенев “ и учебни заведения „ Европа “. В тях децата можеха да се научат сами да си създадат капанска китка, рисунка с естествени материали или различен продукт или пък да придобият нови умения. Изработеното оставаше за тях. След няколкочасова работа ангажираните в работилничките получиха сладка почерпка от Община Разград – сладолед.

Голям беше ползата към уроците по национални танци „ На хорце с „ Хорце ”. Учител по кръшните български танци бе ръководителят на ДТШ ”Хорце ” към ЦПЛР Център за работа с деца Румен Иванов, помагаха му неговите ученици от школата. Първо стъпките научиха децата, а след тях на хорото се хванаха и родителите им.

Съвременни танци последваха фолклора. Представяха ги младежи от Сдружение с нестопанска цел ”Фабрика Детските фантазии ” и образователно-увеселителния център „ Веселата панда ”. В почивките сред танците раздадоха разноцветни прахчетаи в края на осъществяването на „ Макарена ” стартира „ Цветна хала ”. Безвредните и елементарно отстраняващите се с пране боички оцветиха косите, лицата и облеклата на стотиците деца, събрали са на площада.

Това обаче е краят единствено на втория ден от Празничния детски фестивал „ Шарената въртележка ”. Фестивалът, проведен от Община Разград и Центъра за работа с деца продължава и в събота, 4 юни. Тази част от фестивала е под надпис „ Забавен ден с моя домакински любим “ и се провежда от Община Разград, ЗоокътРазград и Приюта за бездомни животни и скитащи кучета. Ще стартира с конкурс „ Моят домакински любим “, който ще се организира в региона на Ронда в Градския парк. Записването за него ще е сред 9,00 и 10,30 ч. на 4 юни. Само при записване с домакински любим куче ще е належащо показване на паспорт за регистрация. Възможно е и авансово записване на тел. 084 618 251. Конкурсът стартира в 11,00 ч., а награждаването ще е в 13,00 ч. След нещо ще има и киноложка галерия, демонстрации на полицейски кучета. Там ще бъде подредена и изложбата от първия фотоконкурс на тематика „ Моят лаещ любим “. В 13,30 ч. привет към участниците в „ Забавен ден с моя домакински любим “ ще насочат музикални гении от ЦРД. И в този ден приказни герои от Сдружение с нестопанска цел ”Фабрика Детските фантазии ” още веднъж ще забавлява децата.

Не е част от фестивала, само че също е отдадено на Деня на детето, и монтирането на 2 юни покрай входа на Общинския културен център на 7-метрова стена за катерене, която ще може да се употребява гратис от дребните поданици на Разград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР