Втори ден продължава спорът за правилника за работа на депутатите.

...
Втори ден продължава спорът за правилника за работа на депутатите.
Коментари Харесай

Скандали в парламента. Депутатите с втори опит да завършат правилника на НС

Втори ден продължава разногласието за правилника за работа на депутатите. И през днешния ден се стигна до кавги, а ръководителят на Народното събрание предизвести представители на Политическа партия и „ Възраждане ”, че ще получат санкции, в случай че не сложат завършек на споровете между тях.

„ Наблюдавам, че има два сюжета в залата – единият е обвързван с бъдещето на изпълнителната власт, а другият – с две фракции от ултраси, които се виждат в дъното на залата. Да има провокации. Част от провокациите седят на седалките, другата част – на гърбовете им. Имаме съпричиняване, това виждаме от тук. Ако не спазим положителния звук, тогава ще пристъпим към единствената опция – налагане на санкции за нарушение на реда и ще се прекъсва съвещанието колкото е належащо ”, съобщи Росен Желязков, съобщи Нова.

До края на седмицата се чака да бъде разпределен съставът на комисиите.

 

Приемането на разпоредбите за работа продължава втори ден.

Причината - през вчерашния ден народните представители стигнаха до скандал при разпределение на броя и имената на непрекъснатите комисии.

Чуха се оферти и за понижаване, и за увеличение на броя им, само че в последна сметка те останаха 25, както в 48-ото Народно събрание.

До края на седмицата се чака да бъде разпределен и съставът на комисиите.

 

Заседанието на Народното събрание стартира с декларация на „ Възраждане “.

 

Според признатата стратегия за днешното пленарно съвещание Народното събрание ще изслуша изпълнителния шеф на „ Информационно обслужване “ АД Ивайло Филипов и ръководителя на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова по отношение на извършените на 2 април т.г. парламентарни избори.

 

Служебният заместител министър-председател по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов няма да бъде изслушван през днешния ден, тъй като отпътува за Гърция за присъединяване в Осмата годишна среща на Икономическия конгрес в Делфи, осведомиха през вчерашния ден от пресслужбата на Министерския съвет.   

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР