Втори ден депутатите спорят в търсене на решение за АПИ

...
Втори ден депутатите спорят в търсене на решение за АПИ
Коментари Харесай

Заради дупките по пътищата Има такъв народ“ ще са коалиционно верни и тъпи

Втори ден депутатите спорят в търсене на решение за АПИ и парите за пътностроителните компании . Вчера само че през днешния ден многочасовите разногласия се придвижиха в пленарна зала. Малко след началото на парламентарния ден народните представители започнаха изявленията по тематиката.

Държавата е притисната до стената и би трябвало да вземе някакво решение . Това съобщи Настимир Ананиев от Политическа партия, който е и началник на районната комисия, по време на дебатите. В момента нямало кой да ремонтира пътищата. Той уточни, че идва летният сезон, а точно тогава стават най-вече произшествия. Обстоятелствата ни притискат, още веднъж сподели депутатът. Договорите за ремонт са увеличени като стойност и това, по думите му, станало, когато някогашните ръководещи разбрали, че губят властта. Дори и по думите на Ананиев се предложило соломоновско решение. Народният представител прикани за държавническо решение.
 Ръст на тежките произшествия в София, Пловдив и Варна
Ръст на тежките произшествия в София, Пловдив и Варна

Министерство на вътрешните работи предлага до 130 км/ч. на автомагистралите

Николина Ангелкова от ГЕРБ е учудена от правното съображение за внасянето на решението. Въпреки че има много грамотни адвокати, те не са наясно, че това е в компетенциите на Министерски съвет, посочи тя. Министерски съвет се пробва да трансферира отговорността на Народното събрание, по мнението й. В рамките на служебните кабинети, съгласно нея, районният министър Виолета Комитова провела лов на вещици, а на процедура предварително изисква от определените законово реализатори да прекратят тези контракти. В същите претекстове се вижда, че някои от тези контракти изтичат юни месец, и в този момент, откакто изпълняващата комисия вижда какво е сътворено, стартира да се оплаква, че Агенция " Пътна инфраструктура " е изпаднала в невъзможности, уверена е Ангелкова. Но истината е, че с помощта на вашата непросветеност, вие търсите метод да си измиете ръцете като прехвърлите тази отговорност върху Народното събрание, подлага на критика тя.

Репликата " ремонт на ремонта " стана нарицателно по какъв начин се вършат ремонтите, съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

Въпросът е юридически, акцентира Елена Гунчева от " Възраждане ". Тя недоумява за какво се гледа решението, прегледано през вчерашния ден от отрасловата парламентарна комисия. Въвличате ни в една корупционна скица, безапелационна бе още веднъж Гунчева в тезата си, която защитаваше и през вчерашния ден в комисията.

Има процедура трудът и материалите да се заплащат, уточни Искрен Митев от Политическа партия. Именно това предложили ръководещите, по думите му. Това в действителност е огромен проблем, посочи на собствен ред и Георги Михайлов от Българска социалистическа партия. Този проблем бил квалифициран като минно поле за новата власт, съгласно него. Тази мина нямало по какъв начин да бъде заобиколена без Народното събрание и по тази причина левицата щяла да поддържа предлагането.
 Държавата търси решение за пътната сигурност в три направления
Държавата търси решение за пътната сигурност в три направления

Автомобил, лидер и път

Не приказваме за кг домати, а за 3 милиарда лв., ядоса св Цончо Ганев от Възраждане.

Любомир Каримански от Има Такъв Народ изясни, че няма да допусне скрита актуализация. Според него и правна, и бюджетна комисия би трябвало да прегледат решението за АПИ.

Хубава работа но гербаджийска, цялата пара беше в свирката, сподели Явор Божанков от Българска социалистическа партия. Той напомни по какъв начин ГЕРБ с питки и менци откривали нови пътища, а малко по-късно те са ремонтирани.

Това решение опонира на законите и Конституцията на страната, съгласно Кирил Ананиев от ГЕРБ. Тошко Йорданов от Има Такъв Народ прикани депутатите си да гласоподават жалко и съдружно, а не заслужено . Той се съгласи със мнението на Любомир Каримански, че в бюджета не са заложени средствата за АПИ и той би трябвало да се актуализира, тъй като другояче Министерство на регионалното развитие би трябвало да вземе пари от гласувания си бюджет. Йорданов обаче не желае пътищата да остават без ремонт. Ще бъдем съдружно правилни и тъпи, съобщи от парламентарната естрада националният представител.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи заприказва за когнитивния дисонанс и неприложимост. Не се вземат решение нещата с неприложимост, безапелационен бе той. С приемането на решението, по думите му, ще се наруши Конституцията. След близо пет часа диспути решението мина през пленарна зала.
 АПИ зове водачите да карат деликатно по пътищата, които се нуждаят от ремонт
АПИ зове водачите да карат деликатно по пътищата, които се нуждаят от ремонт

Безопасността, живота и здравето на пътуващите е най-важна

Припомняме, по-рано през днешния ден,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР