Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов даде

...
Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов даде
Коментари Харесай

Димитър Кузманов: Мисля, че тепърва ще осъзнаем какво постигнахме

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов даде изявление пред уеб страницата на родната федерация след историческата победа на българския народен тим за Купа " Дейвис " против Нова Зеландия и класирането за Световна група I на отборната конкуренция.

Малко повече от 24 часа след невероятния триумф Кузманов разкри, че всички в отбора към момента са доста разчувствани от постигнатото.

" Мисля, че занапред ще осъзнаем какво постигнахме. След края не успяхме и да спим доста добре. Точно поради това напрежение и страст. Много сме разчувствани и доста щастливи ", стартира Мико.

Световният №192 съобщи още, че ключът към триумфа против новозеландците са били волята и преследването на успеха.

" Може би моите мачове за Купа „ Дейвис " са предначертани от ориста да са трагични, тежки, дълги и прочувствени. Това се случи е в тези два мача. В тези мачове не надвиват толкоз техническите благоприятни условия и ранглистата. По значими са волята и преследването на успеха. Това споделих и на момчетата преди няколко дни в съблекалнята, че тези мачове се печелят със сърце, душа и извънредно себераздаване до последната точка. Разбира доста ми оказа помощ и поддръжката на моите съотборници от самото начало на тези тежки мачове. Без тях това нямаше да бъде допустимо и несъмнено без страхотната поддръжка на българите. Когато видях жребия, че ще играем в Нова Зеландия не съм и предполагал, че ще има българи и ще бъдат толкоз доста. Мога да кажа, че се чувствахме като вкъщи си. Искам да им благодаря извънредно доста. Знам какъв брой щастливи ги направихме и те го заслужават ", показа Димитър Кузманов.

Запитан дали към този момент мисли за конфликта от Световна група I през септември Кузманов отговори:

" Може би още не. Все отново още изживяваме тази страст. Все отново си коментирахме с момчетата като видяхме кои са вероятните ни противници. Лично аз си поисквам да бъдем домакини. Българската аудитория заслужава тази опция да ни гледа онлайн и то в мачове от първа група. Ние също ще изпитаме огромно наслаждение да играем в България ", съобщи рекордьорът ни по победи в Купа " Дейвис ".

Накрая втората ни ракета в мъжкия тенис разкри и какво му следва оттук насетне през сезона.

" В петък отпътувам за Индия за три поредни шампионати от веригата Чалънджър с награден фонд от по 100 хиляди $ ", приключи Димитър Кузманов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР