Втората ракета на България Димитър Кузманов записа една от най-престижните

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов записа една от най-престижните
Коментари Харесай

Димитър Кузманов е във втория кръг на "София оупън"

Втората ракета на България Димитър Кузманов записа една от най-престижните победи в кариерата си, откакто сподели темперамент, с цел да надвие осминафиналиста от Ролан Гарос Лоренцо Музети с 6-7(4), 7-6(3), 6-3 в мач от първия кръг на София Оупън 2021.

Кузманов, който взе участие с уайлдкард в главната скица на шампионата, имаше тежка задача против международния номер 61, само че сподели борбеност и тенис на високо равнище, с цел да стигне до триумфа. В първия сет двамата си размениха по два пробива, преди да стигнат до тайбрек, в който 19-годишния италианец се наложи със 7-4. 

Втората част бе още по-равностойна и не се стигна до нито един пробив, макар че двамата тенисисти имаха общо осем благоприятни условия, само че този път Кузманов бе по-уверен в тайбрека и го завоюва със 7-3. 

Това се отрази на играта на Музети в решаващия трети сет, като той правеше доста неточности, а Кузманов бе постоянен и дочаква своя миг в шестия гейм, когато проби противника си на нула за 4-2. Българинът резервира централизация до края и взе идващите си два сервис гейма, с цел да затвори мача по-късно над три часа игра и да запише първа победа на София Оупън от шест опита.

По този метод Кузманов се класира за осминафиналите в София, където ще срещне поляка Камил Майджак, който е номер 125 в международната класация и влезе в главната скица като благополучен губещ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР