Втората най-голяма пивоварна в света - Heineken, обяви по-слаби от

...
Втората най-голяма пивоварна в света - Heineken, обяви по-слаби от
Коментари Харесай

Heineken с по-малък ръст на продажбите от очакваното

Втората най-голяма пивоварна в света - Heineken, разгласи по-слаби от предстоящото финансови резултати за третото тримесечие на годината. Търсенето на продуктите на нидерландската компания понижава, като растежът в продажбите е по-малък от плануваното. Това докара до рухване на акциите на компания с 9%.

Нетните доходи са нарастнали до 7.79 милиарда евро през тримесечието от 6.03 милиарда за същия интервал на предходната година. Консенсусна прогноза, формирана от компанията, очакваше 7.88 милиарда евро.

" Ние от ден на ден виждаме аргументи да бъдем внимателни във връзка с макроикономическите вероятности, в това число някои признаци на омекотяване на потребителското търсене. Оставаме бдителни и уверени в нашата тактика EverGreen ", сподели ръководителят и основен изпълнителен шеф Долф ван ден Бринк, представен от MarketWatch.
Реклама
Heineken съобщи, че по-слабото от предстоящото показване се дължи на невисок едноцифрен растеж на размера на продажби в Африка, Близкия изток, Европа и Америка. Въпреки това азиатско-тихоокеанският район е постигнал мощно възобновяване от рестриктивните мерки, които бяха наложени по отношение на пандемията, като нарастването на продажбите е 89.6% през тримесечието.

Продажбите на лекия алкохол са нарастнали с 8.9% на съпоставима база през третото тримесечие. Средните пазарни упования обаче бяха за 12%. Heineken съобщи, че резервира прогнозата си за това оперативният марж да бъде постоянен или да се усили умерено тази година.
Свързани публикации Големите потребителски марки: конкуренция с инфлацията 12 октомври 2022, 08:15 Крафт бирена завера във Велико Търново 23 юли 2022, 16:41 Инфлацията не подминава и бирата в Германия 19 юни 2022, 11:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР