Втората българска група в международния космически лагер по модел на

...
Втората българска група в международния космически лагер по модел на
Коментари Харесай

Българче с медал от космически лагер по модел на НАСА

Втората българска група в интернационалния галактически лагер по модел на НАСА - Space Camp Turkey за 2017 година се завърна с още един орден за България и доста нов опит в екипната работа в интернационална среда и най-новите технологии.

 Снимка 309558

Отличието сграбчи Самуил Петков от София, откакто сподели най-вече познания и умения по време на престоя си в лагера от 6 до 13 август. В групата имаше 30 деца от цяла България и по-точно градовете Казанлък, Пловдив, София, Русе, Варна, Разград, Раковски, Първомай, Кюстендил, Силистра, с. Шишковци и с. Веринско.

Децата от 9 до 15-годишна възраст се съревноваваха с връстници от Турция, Гърция и Арабските емирства за единствено два медала. Учениците имаха опция да проведат и видео диалог с астронавт от НАСА.

В рамките на една седмица деца и младежи от целия свят са обучавани по технологии, открития и нововъведения от света на галактическите пътувания, също науките термодинамика, роботика, астрономия, астро физика, биология и други. Чрез интерактивни симулации, пречупени през призмата на космоса, младежите се учат преди всичко на работа в екип, другарство и водачество в динамична и занимателна среда, съобразена с образователната им стратегия.

Космическият център дава опция на участниците да преминат през действителна подготовка за задача в космоса като: обличат костюми на астронавти, тестват придвижвания в безтегловна среда, упражняват на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други. Програмата се организира напълно на британски език.

 НАСА приготвя 13-годишно момиче за първия човек на Марс
НАСА приготвя 13-годишно момиче за първия човек на Марс

Алиса Карсън от Луизиана от години е в програмата за подготовка на космонавти за междупланетния полет на НАСА
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР