Втора украинка, избягала от войната, роди във Велико Търново. Бебето

...
Втора украинка, избягала от войната, роди във Велико Търново. Бебето
Коментари Харесай

Втора украинка роди във Велико Търново

Втора украинка, избягала от войната, роди във Велико Търново. Бебето е акуширано от екипа на доцент доктор Светлозар Стойков в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. Пеленачето се появило на бял свят в сряда вечерта с тегло 3500 г и растеж 52 см. То е момче и ще носи името Семьон.

Бебето ще бъде отглеждано в Павликени, където майката Олександра намерила леговище преди няколко месеца.

За богатствата новина заяви кметът на общината инж. Емануил Манолов, представен от „ Борба “.

„ Вярвам, че в Павликени тя ще има сигурност и успокоение, с цел да се грижи за детето си в най-важните му първи месеци. Благодарен съм на доктор Даниел Илиев, който безплатно извършваше нужните прегледи в последните седмици от бременността.

Сърдечна благодарност на доцент доктор Светлозар Стайков и целия екип в Родилното поделение на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ за безпроблемното раждане “, показа градоначалникът.

Той изрече благодарност и към всички милосърдни павликенци, които се отзовали незабавно на апела за помощ и дарили бебешки дрешки, консумативи и други движимости, които ще са нужни на майката.

Това е второто бебе на бежанци, проплакало в района. Първото също е момче и се споделя Мирон. То се отглежда от неговата майка Дария в остарялата столица.
ТЕМА преди 4 часа 1067 преди 19 часа 2584 преди 19 часа 1218
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР