Втора поредна вечер жителите на район Северен биват обгазени от

...
Втора поредна вечер жителите на район Северен биват обгазени от
Коментари Харесай

За втора поредна вечер: Район „Северен” отново беше обгазен от неприятна миризма

Втора поредна вечер жителите на регион „ Северен ” биват обгазени от неприятна миризма. През миналата нощ до редакцията ни още веднъж постъпиха сигнали, че в регионът се е стелела мощна миризма на изгоряло.
Прочетете още
„ Отново ни се случва да се будим през нощите от тази мощна миризма. Не е обикновено да не можеш измежду лято да си отвориш прозорците. Докога ще продължава това безсрамие и институциите докога ще си затварят очите. Това е всяко лято, боклуци ли се горят не знам, само че смрадта е ужасна и задушлива. Моля да бъдат сезирани съответните институции ”, написа жителка на Гагарин до TrafficNews.

Потърсихме Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив, които потвърдиха, че и през миналата нощ са били  получени четири сигнала за нерегламентирано запалване на боклуци на територията на града.

Припомняме, че през вчерашния ден жители, живущи в разнообразни точки на Пловдив алармираха до  TrafficNews , че са се събудили от мощна и неприятна миризма, която се е усещала повече от един час. Пет са били подадените сигнали до Регионална инспекция за опазване на околната среда за обгазяване на Пловдив през въпросната нощ.

От РИОСВ- Пловдив разясниха за медията ни, че когато постъпи сигнал до тях, той незабавно бива излъчен до Община Пловдив, с цел да се подхващат нужните ограничения. 

Екоинспекцията е уведомила документално кмета на Пловдив за нерегламентираните скупчвания на боклуци и паленето им с гледище да бъде засилен контролът от негова страна според отговорностите му, регламентирани в Закона за ръководство на отпадъците. От своя страна сега екипи на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив правят инспекции на място и при открити извършители, ще бъдат подхванати плануваните в закона наказателни дейности.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР