Втора поред социологическа агенция излезе с проучване, според което ПП

...
Втора поред социологическа агенция излезе с проучване, според което ПП
Коментари Харесай

ПРОУЧВАНЕ: ПП бие ГЕРБ, Копейкин отнесе БСП, Стефан Янев не влиза

Втора подред социологическа организация излезе с изследване, съгласно което Политическа партия бие ГЕРБ на вота на 2 април, а Костя Копейкин отнася Българска социалистическа партия с двойна разлика! Според „ Маркет линк “ моментната картина е следната – ГЕРБ-СДС – 20,4%, Политическа партия – 20.9%, Движение за права и свободи – 13.3%, Възраждане – 11,8%, Българска социалистическа партия – 6,6%.

Това са петте партии, които сигурно ще влязат в Народното събрание съгласно изследването. Под бариерата са Български напредък на Стефан Янев – 2,4%, Има Такъв Народ на Слави Трифонов – 2,3% и новата лява коалиция Левицата с 2,3%.

Реклама

Трудно е да се планува някоя от тези партии да образува независимо държавно управление, тъй че съгласно „ Маркет линкс “ сигурно ще има съдружна форма на ръководство. Има едни 14% от хората, които биха решили в последния миг преди изборите за кого ще гласоподават, тъй че и това може да промени политическата картина.

От деклариралите ще гласоподават за Политическа партия, процентът на твърдо решилите да гласоподават е по-голям, само че в ГЕРБ – Съюз на демократичните сили може да търсим вид и за електорален запас, защото мобилизацията там не е на толкоз високо равнище, съгласно социологическата организация. При Възраждане има известно повишаване на политическата поддръжка. Столетницата отбелязва непрекъснат низходящ тренд.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР