Втора награда в раздел Класика“, Специална награда на Държавнаагенциязабългарите в

...
Втора награда в раздел Класика“, Специална награда на Държавнаагенциязабългарите в
Коментари Харесай

Нови успехи на Балетната школа при НЧ Съгласие от фестивала-конкурс на изкуствата „МУЗИТЕ“ – СОЗОПОЛ 2023

Втора премия в раздел „ Класика “, Специална премия на Държавнаагенциязабългарите в чужбина и Диплом за костюми завоюваха децата от Балетната школа на НЧ „ Съгласие 1869 “ от ХVII Mеждународен младежкифестивал-конкурс на изкуствата „ МУЗИТЕ “ –СОЗОПОЛ 2023. Събитието се организира под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.


Над 1200 участници от 18 страни се състезаваха в петте фестивални дни във всички раздели на Фестивала. С балетни обединения от Литва, Латвия, Молдова и България се е конкурирала нашата Балетна школа. Оценяваше ги жури с ръководител Анна-Мария Петрова Гюзелева и членове Калоян Николов и Чан Чунг.



Нашите деца, с началник Валя Козовска, с доста отговорност и професионализъм се отнесоха към присъединяване си в състезанието. Въпреки това, изморителните подготовки през ваканционните дни не попречиха на настроението им. Освен спортните вечери, те имаха опция да вземат участие в празничното дефиле на Фестивала, в плажно празненство, да се срещнат и срещнат с връстници от разнообразни страни.


В конкурсната стратегия децата се показаха в две вечери с танците „ Весели патета “ и „ Лятно въодушевление “, с които впечатлиха журито. В галаконцерта при награждаването комплимент към публиката беше танцът им „ Дядо и ряпа “, който за първи път беше показан пред аудитория от дребния състав на Балетната школа.

Благодарим за поддръжката на Лайънс клуб Плевен Мизия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР