Всяко трето българско дете е изложено на риск от бедност

...
Всяко трето българско дете е изложено на риск от бедност
Коментари Харесай

Надя Клисурска: Всяко трето дете у нас е изложено на риск от бедност

Всяко трето българско дете е изложено на риск от беднотия и обществено изключване, сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска. Тя взе участие в полемика, отдадена на ранното детско развиване и политиките в областта на майчиното и детско здраве. Дискусията е проведена от фондация " Тръст за обществена опция ", заяви Българска телеграфна агенция.

Политиките в поддръжка на пълноценната грижа за детето в най-ранна възраст са във фокуса на политиката на Министерството на труда и обществената политика, сподели още тя. По думите ѝ достъпът до услуги и самостоятелният метод са едни от най-важните фактори за старта на децата. Ние сме длъжници на децата, добави Клисурска и уточни, че съгласно статистиката България, най-вероятно, не се оправя доста добре с детските политики.

Част от задачите, заложени в Проекта за европейската гаранция за детето, са до 2030 год. в България да се понижи броят на децата в риск от беднотия със 196 хиляди, обезпечаване на грижа в ранна детска възраст, разширение на патронажната грижа за дребните деца, сподели още Клисурска. По думите ѝ следва да се създаде тактика за ранно детско развиване, както и механизъм за внедряване на политиките в тази област.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР