Всяко лекарство за онкоболни без алтернатива, което не е покрито

...
Всяко лекарство за онкоболни без алтернатива, което не е покрито
Коментари Харесай

Държавата ще плаща лекарствата за онкоболни без алтернатива

Всяко лекарство за онкоболни без конкуренция, което не е покрито от здравната каса, ще бъде заплащано от Министерството на здравеопазването . В това увери здравният министър Кирил Ананиев, с което даде поръчка за намаляване на мораториума за нови медикаменти, признат от депутатите.
Следващата година здравното министерство ще разполага с 495 млн. лв., от които 207 млн. са планувани за заплати. Мораториумът обаче с изключение на за онкоболни, се отнася и до редица лекарства за редки болести.
Вчера президентът Румен Радев засегна тематиката с Ананиев и мораториума с коментара, че в случай че до момента здравният министър е бил привикнал да борави единствено с цифри, към този момент би трябвало да се научи да мисли за хората.
Здравното министерство ще заплаща медикаментите за онкоболни без конкуренция, само че с една спогодба. Ще бъде основана комисия от експерти, която да преглежда всеки случай самостоятелно , стана ясно от думите на Кирил Ананиев.
" За задачата към министъра на опазването на здравето ще се сътвори профилирана комисия - в състава й ще бъдат включени водещи експерти, според от съответното заболяване. Няма да остане нито един български пациент без грижи и да бъде лекуван с най-хубавите средства, които се употребяват в Европейския съюз ", изясни той.
На въпрос към здравния министър има ли планувани пари в бюджета на министерството за задачата, телефона взе министър председателят На въпрос към здравния министър има ли планувани пари в бюджета на министерството за задачата, телефона взе министър председателят Бойко Борисов: " Нямаме проблем с финансовото обезпечаване ".
По-рано денем президентът Румен Радев се обърна към депутатите, приели мораториума, със съвета да не гласоподават под строй, след което и към министър Ананиев, съобщи Дарик.
" Ако до момента е привикнал да борави единствено с цифри, в този момент би трябвало да се научи да мисли за хората. Това се желае от него. Изобщо не ме интересуват фармацевтичните компании, интересуват ме жителите. И един български жител да е ощетен от това, че му се лишава опция той да бъде оздравял, от това, че му се лишава вяра, аз ще го пазя. Защото той има права. Министър Ананиев вместо да се вторачва толкоз старателно кой стачкува пред Народното събрание, да се вторачи в проблемите на Министерството на здравеопазването. Да не си бърка функциите. Той не е наблюдаващ на митингите пред Народното събрание, за това има други хора. Той да си гледа министерството ", съобщи президентът.
Радев добави, че ще изчака със сезирането на Конституционния съд по въпроса до момента в който не види какви са планове на властта да излезе от обстановката.
Омбудсманът Мая Манолова удостовери готовността си за правосъдна тъжба. " България е единствената, която е трансформирала в закон налагането на възбрана да се вкарват нови медикаменти. никоя друга европейска страна не го е правила. Аз в действителност не разбирам. Факт, че тази година се дават повече пари за опазване на здравето. Става дума за няколко стотин милиона лв.. Какъв е казусът за едни 20 млн. лв., които са витално нужни, от които зависи животът ", запита тя.
Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също увери, че ще нападна мораториума в съда, определяйки го като образец за това по какъв начин не се прави политика, който би трябвало да влезе в учебниците.
" Това предложение е признато от Министерския съвет с подписа на Бойко Борисов. Шест пъти е гласувано това и шест пъти те са си вдигнали ръката " за ". И в този момент внезапно откриват, че има проблем. Има занемаряване на решение на Народното събрание и еднолично взимане на решение от министър председател за кой ли път. Има тотална измама по какъв начин той внезапно е разкрил, че това е проблем ", разяснява Нинова.
Думите на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се разминаха с обещанието на здравния министър Кирил Ананиев, съгласно което, в случай че девет европейски страни вкарат гратис ново лекарство, България ще е десетата.
" 8 молекули от 32 се финансират в 11 страни. В момента ние превърнахме дебата и тематиката опазване на здравето единствено в хапчета ", съобщи Цветанов.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Здравеопазване  Специализирана комисия ще утвърждава новите медикаменти за онкоболни Специализирана комисия ще утвърждава новите медикаменти за онкоболни  Военен Военен " Спартан " транспортира момче за незабавно лекуване в Германия  Караянчева: Няма да има онкоболен, който да остане без лекуване Караянчева: Няма да има онкоболен, който да остане без лекуване  Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и растеж на всички останали медицински действия Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и растеж на всички останали медицински действия  Бивш здравен министър уточни за какво би трябвало да има възбрана за новаторски медикаменти Бивш здравен министър уточни за какво би трябвало да има възбрана за новаторски медикаменти Интервю Още Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и растеж на всички останали медицински действия
Отхвърленото несъгласие на президента Румен Радев върху мораториум...
Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image 30 неща, които би трябвало да спрете да си прочие..
Никой не може да се върне обратно във времето, само че всеки може да стартира да трансформира нещата, които не харесва още през днешния ден и да си обезпечи разл...
Турция ще лобира в Организация на обединените нации за отменяне на реш... Загубите на вода ще намалеят с до 45% за 1... Коледните празници идват с музика Четирима души си разделят купата Политик на... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 17 декември
Овен Тази неделя спазвайте отдалеченост от хора, с които знаете, че не може да „ мелите брашно “ дружно. Не ви трябват сходни...
Седмична прогноза за времето за 18-24 деке... Котарак оцеля след 40-минутно пране в пера... Кадър с Гришо попадна в ранглиста на най-си... Министерство на вътрешните работи незабавно търси да наеме 5000 чиновници НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Никой от Патриотите не е пристигнал да директория,...
Думите на са министъра на защитата Красимир Каракачанов във връзка дебатите към втория въжен превоз на Банско. „ Нито Валери Симеонов, н...
Нинова: Българска социалистическа партия е подготвена да подаде тъжба до Ко... Цветанов: Правителството е устойчиво, нещат... Дончев: Президентът да внимава със мощните... Франция първа признава независимостта на С...  www.expert.bg  Упражненията, които могат да подобрят паметта ви Упражненията, които могат да подобрят па...  3 неприятни навика на досадните сътрудници 3 неприятни навика на досадните сътрудници  Фейсбук ще ни демонстрира 6-секундни реклами, до момента в който гледаме видеа Фейсбук ще ни демонстрира 6-секундни реклам...  Безработицата е на най-ниското си равнище от 2009 година насам, похвали се Петков Безработицата е на най-ниското си равнище о...  www.iwoman.bg  Какви са изгодите от антиейджинг кремовете Какви са изгодите от антиейджинг кремовет...  Бен Афлек още веднъж в борба с алкохола и дрогата Бен Афлек още веднъж в борба с алкохола и други..  Дневен хороскоп за 17 декември Дневен хороскоп за 17 декември  Пред лицето на загубата Пред лицето на загубата  http://www.sportlive.bg  ЦСКА с 4 елитни контроли на лагера в Испания ЦСКА с 4 елитни контроли на лагера в Исп...  Берое отмъква голмайстора на отбор от Първа лига Берое отмъква голмайстора на отбор от Първ...  Левски продава голмайстора си през януари! Левски продава голмайстора си през януар...  Спортът по малкия екран през днешния ден Спортът по малкия екран през днешния ден Интервю Още Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и растеж на всички останали медицински действия
Отхвърленото несъгласие на президента Румен Радев върху мораториум...
Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда Нови Най-четени Най-коментирани Държавата ще заплаща медикаментите за онкоболни без конкуренция... 20 0 Украинците понижиха със 150 000 за 9 месеца... 42 0 Новите " Междузвездни войни " събраха $45 млн. единствено за една нощ... 95 0 Цветанов: Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни... 53 3 Израел: Йерусалим ще е наша столица без значение от решенията на Организация на обединените нации... 112 0 Дневен хороскоп за 17 декември 7639 0 Седмична прогноза за времето за 18-24 декември 5593
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР