Всякакви концерти на открито в София да бъдат забранени. В

...
Всякакви концерти на открито в София да бъдат забранени. В
Коментари Харесай

Кучешкият лай по-дразнещ от бирата в парка

Всякакви концерти навън в София да бъдат неразрешени. В заведенията да няма озвучителни тела, а на столицата да се направи звукова карта. 

Това изиска един от участниците в публичното разискване на новата Наредба за публичния ред в София на " Московска " 33. 

Шумът е главен дразнител за столичани, стана ясно още на разискването.

Радослав Крумов прикани да се уточняват текстовете по този начин, че да се уреди активността на заведения за хранене и питейни заведения, които употребяват озвучителни и високоговорителни уредби при организирането на сватби и кръщенета. Три дни роми подвигат женитба, гърми, целият квартал не може да мигне. Оплаквал съм се в Първо районно управление (на МВР) - и знаете ли какво ми дават отговор? " Не можем да ги спрем ", запитвам за какво, отговорът: Защото булката е почтена. Могат да се видят на камерите от ръководството, описа Крумов. 

Жителка на Лозен пък изиска наредбата на регламентира шума от джавкам на дворни кучета. Мая Раева показа проучване от лицензирана лаболатория за премерване на шума, съгласно което при норма от 35 децибала, шумът от кучешките гърла бил 80 децибала. При затворени прозорци на къщата ми, акцентира Раева. Едно куче, с цел да лае 3 часа без спиране, нещо не е наред, изясни дамата.

Съдът обаче е отменил частта от друга разпоредба на столична община, която регламентира казуса, тъй като магистратите са решили, че не е от компетенцията на общината. Председателят на комисията по ред и сигурност Иван Илиев, който е измежду вносителите на наредбата, даде обещание, че ще се търси метод документът да окаже дисциплинираща роля за стопаните на кучета. 

Участник в разискването предложи промени, които да разрешат на хората да изтупат чаршафите и каренцето си от балкона, само че не и покривката с трохите от масата. Както и да не стане по този начин, че майки, които чистят нослетата на бебетата си с Бейби вак, да бъдат санкционирани поради звук от електрически апарат сред 14 и 16 часа. 

Общинският консултант Венци Мицов предложи възбраната за приложимост на алкохол по улици и в паркове да отпадне, тъй като " вълнения могат да основат и хора, които пият минерална вода ". Илиев се съгласи, че текстът се нуждае от прецизиране и може и да отпадне от окончателния вид на наредбата. 

Група 5 внася предложение да се сътвори работна група, която да създаде правила за активността на уличните актьори, сподели още Мицов. Млада дама, която изясни, че е завърнала се от чужбина циркова артистка, сложи въпроса за опцията да извършват триковете си по платната на столичните бул., до момента в който колите са спрели на червен светофар. Присъстващите униформени от Столична дирекция на вътрешните работи и Общинска полиция обаче се оповестиха изрично срещу. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР