Всяка възраст има своя чар, както и своя спорт. Специалистите

...
Всяка възраст има своя чар, както и своя спорт. Специалистите
Коментари Харесай

Как спортуват жените на 20, 30, 40 и 50 години

Всяка възраст има своя сексапил, както и своя спорт.

Специалистите са на мнение, че интензивността би трябвало да бъде приспособена към стадиите от човешкия живот. А с цел да подберете най-подходящия спорт за вашия организъм, през днешния ден ще ви разкрием какви са физическите особености на другите възрастови групи.

 спорт iStock
20-те години
Костната структурата е доста мощна, което значи, че фитнес тренировките могат да доближат до най-високото си равнище на активност. Препоръчват се извършения с тежести, с цел да се усъвършенства както положението на мускулите, по този начин и здравината на скелета. Не забравяйте и кардио тренировките - те са идеални за поддържане здравето на сърдечно-съдовата система в тази възраст.

30-те години
Метаболизмът стартира да се забавя и отслабването става по-трудно. Характерна за интервала е загубата на мускули в долната половина на тялото. Това е и зоната, която се нуждае от най-вече извършения. Избягвайте рутината и редувайте разнообразни като интензитет тренировки.

Това е и времето, в което би трябвало да започнете да се грижите за ставите си. Едно от най-хубавите неща, които може да извършите за тях, е да карате велосипед. Качването на стълби и плуването също са идеални извършения за здрави стави и добра форма.

 спорт iStock
40-те години
Редовната физическа интензивност в този интервал може да се окаже основна за попречване отслабването на мускулите и костите, както и за закъснение процеса на стареене. Заложете на регулярни тренировки, които не изморяват сърцето или дихателната система. Бърза разходка, 45-минутно тичане, плуване и каране на колело са идеални действия за тази възрастова група. Упражненията с тежести от своя страна развиват мускулите и укрепват скелетната система. И не забравяйте златното предписание - разпъване и загряване преди всяка подготовка!

50-те години
Костите и мускулите от ден на ден губят своите компактност и издръжливост. Липсата на интензивност в този миг може да окаже огромно въздействие върху качеството на живот, причинявайки болки в ставите и вдървеност. Тренировките с тежести и аеробните извършения от своя страна укрепват мускулите и усилват костната компактност.

 спорт iStock
Независимо към коя възрастова група спадате и какви са спортните ви желания, грижата за тялото би трябвало постоянно да бъде преди всичко. Затова съобразявайте тренировките с настоящото си положение и отделяйте особено внимание на ставите - те са моторът на вашето тяло. В това начинание, с изключение на регулярно придвижване, ще ви помогне и Helix Original - хранителна добавка с дестилат от охлювен протеин, която се грижи за ставите от вътрешната страна.

Не забравяйте, че постоянните извършения, в композиция с уравновесената диета, са най-хубавото средство за реализиране на дълъг и здравословен живот!

 спорт iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР