Всяка възраст има свои особености и свои потребности. Това се

...
Всяка възраст има свои особености и свои потребности. Това се
Коментари Харесай

Меню според възрастта

Всяка възраст има свои особености и свои потребности. Това се отнася и до храненето. Храната, която консумираме, когато сме на двадесет години, се разграничава от тази, която би трябвало да ядем, когато станем на петдесет.

Двадесетгодишните би трябвало да употребяват храна до 2000 калории на ден. На тази възраст стартира потреблението на алкохол, която нарушава метаболизма и това води до качване на килограми.

Не е добре увличането по алкохолни питиета, както и по заведенията за бързо хранене. Полезно е да се употребяват пет порции плодове и зеленчуци на ден, мазна риба един път седмично.

На тридесет години препоръчваните дневни калории са 1940. В тази възраст мускулната интензивност понижава, по тази причина би трябвало да се употребяват нискокалорични артикули, пърнозърнест самун и доста зеленчуци.

 Меню съгласно възрастта

На четиридесет години човек стартира да качва килограми, тъй като става по-малко преносим, губи силата на мускулите си. Трябва да бъдат понижени порциите, а калориите да се понижат до 1920 на ден.

Добре е всеки ден да се употребяват шепа ягоди, малини или боровинки – в свеж или сушен тип. Витамин Е ще подкрепи работата на сърцето и ще отсрочи остаряването с помощта на антиоксидантните си свойства.

На петдесет години препоръчваните калории са 1800 на ден. От менюто би трябвало да изчезнат всички бързоусвоими въглехидрати - те се съдържат в тестените произведения.

Препоръчва се консумирането на една-две порции кисело мляко на ден за отбягване на остеопороза. Витамин В е изключително нужен за положителната работа на нервната система.

На шестдесет години даже най-стройните хора качват килограми, по тази причина препоръчваните калории понижават до 1780 на ден. Добре е да се употребяват броколи, зелени зеленчуци и аспержи.

На седемдесет години физическата интензивност понижава, както и апетитът. В този интервал е добре да се употребяват морски блага и риба, тъй като са богати на цинк и витамини. Веднъж седмично е потребно да се употребява черен дроб и пшенични кълнове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР