Всяка седмица са превеждани групи от хора от по 30-40

...
Всяка седмица са превеждани групи от хора от по 30-40
Коментари Харесай

Извънредно! Прокуратурата огласи цялата мръсна схема на най-голямата банда за трафик на бежанци

Всяка седмица са превеждани групи от хора от по 30-40 лица от Турция през България до Сърбия. Там са посрещани от каналджии, които са ги транспортирали до Западна Европа. Касае се основно за лица, ненавършили 16 години, без документи, само че има случаи на превозване на цели фамилии. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на прокуратурата.

Мигрантите са превеждани през така наречен зелени граници - гъсти, гористи местности, по извънредно рисков за живота на миграните метод.

Каналът е започвал от Кабул, Афганистан. Ръководен е от лице, което набирало мигрантите от Афганистан и ги прекарвало към Турция. Там са посрещани от друго лице, което ги транспортирало през Марица към България. За превозването у нас били оборудвани специфични бусове, като ги настанявали в квартири в кварталите Орландовци и Факултета

Лицата са престоявали от 1-2 дни в България за да не бъдат обвинени и да не се харчат пари по издръжката им. След това са превозени към Сърбия и Западна Европа.

Тарифата е била по 8-10 000 евро на човек. Заплащането се извършавано през метода „ Хавала “.

Сред членовете на канала има 2 българи, 1 афганистанец, 1 сириец и 1 иракчанин. Част от членовете, които са свързани с проведената незаконна група са били женени за българки.

Вчера при извършената акция в София, Ямбол и Бургас са открити парични средства, наркотични субстанции и бележници с имена на длъжници. Част от обвинените пък имали бизнес у нас, като са правили комерсиална активност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР