Всяка община сама ще определи как ще изчислява такса смет,

...
Всяка община сама ще определи как ще изчислява такса смет,
Коментари Харесай

Плащаме такса смет според количеството

Всяка община сама ще дефинира по какъв начин ще пресмята такса боклук, само че напълно отпада сегашният модел на база данъчна оценка на парцела. От 1 януари 2020 година това ще става на база количество генериран боклук. Три са разновидностите - посредством торби с избрана товароносимост, посредством самостоятелно несъмнено количество битови боклуци за парцела или на база брой ползватели на парцела. Това разяснява в изявление за „ Хасковска Марица ” изпълнителният шеф на НСОРБ Силвия Георгиева. Свиленградският общински консултант оглави сдружението на 1 януари т.г., откакто завоюва конкурс. То е издирван сътрудник от локалната и законодателната власт, а по новия локален данък следва доста работа.

И при трите разновидността общините ще би трябвало да създадат цялостна метаморфоза на дейностите по сметосъбиране, да предоговорят взаимоотношенията си с външните реализатори, да вкарат доста по-широко системите за разделно сметосъбиране, счита още тя.

Георгиева показа, че към момента нямаме електронно ръководства, защото липсва съгласуваност сред обособените институции и поддържаните от тях бази-данни. През последните 15 година администрации се надпреварваха с разнообразни темпове и правеха обособени усъвършенствания, а процесът се концентрира на равнище обособената община. През т.г. ще се работи за сливане на всички употребявани от администрациите осведомителни системи и профилирани регистри в обща национална осведомителна среда. Едва тогава ще сме в положение да предоставяме така наречен „ сложни услуги “, които ще спестят доста време и запас на жителите и бизнеса, сподели още тя.

Интервю със Силвия Георгиева четете във в. " Хасковска Марица "  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР