Всяка майка се притеснява дали възпитава детето си правилно, или

...
Всяка майка се притеснява дали възпитава детето си правилно, или
Коментари Харесай

Най-щастливите деца: 10 метода за възпитание, които родителите в Нидерландия използват ежедневно

Всяка майка се тормози дали възпитава детето си вярно, или пък не. Дали би трябвало да му се кара, или не, до каква степен да му разреши да своеволничи и доста други. 

За да ви помогнем да отгледате дребното си ангелче по-добре и да сте по-спокойни, сме ви подготвили 10 съвета от родителите в Холандия, които ще улеснят живота ви:

Майките не съблюдават наложителна диета

В Холандия няма строги забрани за кърмачки - в първите месеци след раждането на бебето не се предлага да се яде зеле, лук, люти храни и потреблението на алкохол. Всичко останало е позволено.

Простудите при бебетата не се лекуват

Настинката не се приема за болест и единственото лекарство, което се дава и то единствено при висока температура е парацетамол. Консултация с доктор се прави единствено, в случай че високата температура продължи повече от 3 дни.

Родителите не прибягват до физическо принуждение и викове

Да крещят на дете или да го ударят е немислимо за холандците. Родителите в никакъв случай не бият, не унижават децата си и не ги съпоставят с другите. Всичко се взема решение с диалози и разговор.

Детето се възприема като обособена персона със своите потребности и стремежи

Холандците се държат с децата си като с възрастни и умерено им изясняват за какво не би трябвало да вършат това или това. Те им дават независимост и ги оставят да се учат от личните си неточности.

Холандците вземат решение умерено проблемите си

Те са неконфликтна нация и ще предпочетат да си мълчат, вместо да показват мнение, което може да провокира спор. Този метод на мислене се внушава още от детството - родителите поучават децата да мислят два пъти, преди да кажат нещо жестоко или обидно.

Насърчават децата си да бъдат индивидуалисти

Децата не се съпоставят с другите, не се изисква да имат отлични резултати или оценки, от тях не се чака да дават отговор на общоприетите правила. Детето се приема такова каквото е.

Родителите се интересуват от мнението на детето си

Семейството взима решенията дружно и почита мнението и на най-малките. Това е отличен метод за образуване на отговорно отношение към близките още от дете.

Децата не се хранят по избрани правила

Холандците не се интересуват изключително от здравословното хранене на децата. В учебните заведения няма проведени обеди, а всяко дете яде това, което си донесе.

Учат децата си на обич към спорта

Любовта към спорта е неразделна част от живота на холандците. Футбол, тенис, хокей, билярд, скуош – изборът е огромен. Така децата привикват да бъдат на открито с другари, в сравнение с у дома пред компютъра.

Използват извънредно добър способ за справяне с капризите на децата си

Най-добрият метод да се приключи всеки каприз на детето е разсейването. Ако детето ви желае нещо, което не може да получи – изведете го на разходка, в случай че не желае да се храни – измислете игра с храната, с цел да се забавлява и доста други.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР