Всяка майка се изправя пред този избор. Някои от нас

...
Всяка майка се изправя пред този избор. Някои от нас
Коментари Харесай

За и против детската градина - I

Всяка майка се изправя пред този избор. Някои от нас - заради нужда. Други - тъй като считат, че това е верният метод за сполучливото развиване на децата им. Но и тук, както във всичко, съществуват и позитивни, и негативни страни. В интерес на истината, аз към момента виждам тригодишната си щерка, заради изчезнали места в детските градини, само че през днешния ден се замислих, че когато се наложи действително да се изправя пред решението “у дома ” или “на детска градина ”, ще имам прекалено много “за ” и още повече “против ” детските заведения. Но дано погледнем към действителните обстоятелства.

Установено е, че преди три годишна възраст децата избират да си играят независимо. Момченцата стартират да поддържат връзка с връстниците си към третата година, а момиченцата към 3,5г. Разбира се, има и изключения.

Защо детето ми да посещава детска градина?

Първото и главно предимство е общуването. Съгласете се, че е доста по-добре детето да е по през целия ден в своята си среда, измежду връстниците си, в сравнение с около огромни хора. Няма по какъв начин и на него да не му бъде прелестно и забавно. Безспорно, когато отглеждаме мъника, ние се стараем всеки ден да му осигурим срещи с децата на открито - пред блока, на детската площадка, на посетители на приятелче, в някой детски клуб. Но и няма по какъв начин да спорим с обстоятелството, че това се случва за два-три часа денем. Дали това време е задоволително? И въпреки лятото да можем да сме съвсем по през целия ден на разходки с дребосъка, то зимата нещата изобщо не стоят по този начин. Помислете единствено по какъв начин бихте се чувствали вие, в случай че нямате опция да излизате и да поддържате връзка с хора. При дребните нещата не стоят по доста по-различен метод. А и в множеството случаи госпожата в детската градина има много по-голям престиж от родителите. Защото ние въпреки всичко сме “мама и тати ” и от време на време напълно неумишлено глезим нашите чеда.

Доказано е, че груповото образование в среда на деца, е най-успешно.

Детската градина учи на автономия. Децата гледат едно от друго. Не малко от тях се научават да се обличат и хранят сами тъкмо там.

Режимът в детската градина обезпечава на хлапетата по-добро физическо и прочувствено развиване.

Детето научава доста нови неща, забавлява се, играе на разнообразни игри, пее песнички. Осигурени са му разнообразна храна, придвижване и сън.

Осъществява се непрекъснато наблюдаване върху децата от експерти - психолог, логопед, здравна сестра. Именно на детската градина може да разчитате за откриването на някои говорни недостатъци и нарушавания в цялостното развиване на детето.

Детското заведение е сигурен метод мъникът да се приспособява по-бързо към учебното заведение един ден.

И не на последно място - програмата в детските заведения е одобрена от детски психолози. Трябва да им имаме доверие.

А кои са минусите на детската градина?Продължава: За и срещу детската градина - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР