Всяка култура има своите ценности, порядки и традиции във всяка

...
Всяка култура има своите ценности, порядки и традиции във всяка
Коментари Харесай

Тънкости и правила при храненето според французите

Всяка просвета има своите полезности, порядки и обичаи във всяка една сфера от живота. Благодарение на това многообразие, можем да черпим хрумвания и ентусиазъм, да опитваме нови неща, да се учим, в случай че тяхното е по-добро от нашето. И това е прелестно.

Храненето е една от посоките, в които другите страни гледат по самостоятелен метод. И тук има някои характерни тънкости, с които можем да се срещнем, да взаимстваме и да подобрим нашите привички по отношение на храната. Нека разгледаме някои правила за хранене, по които французите живеят и следват, преценявайки дали те са по-добри или не по отношение на българските.

1. Французите ядат по 3 или 4 пъти на деца – закуска, обяд и вечеря, и вероятно следобедна закуска, която е по-характерна за децата, когато се приберат от учебно заведение. Французите се любуват на храната, хапват качествено и не се тъпчат с каквото им падне.

2. Французите се хранят качествено, с цел да могат да са сити от едното ядене до другото. Когато сядат на масата, французите наложително хапват предястие, главно, сирене/мляко или нещо леко, и десерт. Порциите са задоволително огромни, само че не прекомерно.

 Тънкости и правила при храненето съгласно французите

3. Пият вода – и единствено вода по време на хранене, не сокове или други безалкохолни. Понякога, възрастните употребяват и по 1-2 чаши вино.

4. Хранят се дружно на масата – даже и това да не се случва всякога, не го вършат пред тв приемника или разсейвайки се по различен метод. Първо ястието, след това всичко останало.

5. Най-обилното ядене е обядът – вечерята е по-лека – салата, паста, чорба, като отново е съпроводена от десерт – плод или кисело мляко. Когато не си лягате с цялостен корем, спите доста по-приятно. Това е потвърден факт и едно от разпоредбите за хранене на французите.

6. Вечерята е последното ястие за деня – в действителност последно. За тях не съществува нещо като светещ ледник в 2-3 през нощта.

 Тънкости и правила при храненето съгласно французите

7. Не преяждат – имат мярка за това какъв брой са гладни и когато се нахранят, просто стопират. Няма значение дали в чинията има още две хапки, щом човек се нахрани, става от масата, не продължава. Това е превъзходен метод да се постави завършек на недоволствата за цялостен корем при преяждане.

8. Те учат децата си да готвят – за тях е доста значимо децата да знаят какво е хубава храна и да могат да си я подготвят. Те приказват за произхода на съставките, разискват предписания, обръщат внимание и на най-малките елементи при готвене.

9. Дори ястието да не им харесва, то наложително би трябвало да се опита.

10. Когато седнете във френски ресторант, би трябвало да си поръчате няколко ястия, а в случай че ви остане от някое, да не желаете да ви го опаковат за у дома. Това не е присъщо за етикета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР