Всяка криза предполага иновация сама за себе си. Нашето предложение

...
Всяка криза предполага иновация сама за себе си. Нашето предложение
Коментари Харесай

Полина Карастоянова разкри колко тежко е положението за хотелите

Всяка рецесия допуска иновация сама за себе си. Нашето предложение е да променим метода на издаване за визите за съветските и турските жители. Издаването да бъде електронно и на по-ниска цена. Това счита, че е належащо в обстановката към ковид изпълнителният шеф на Сдружение Национален ръб по туризъм Полина Карастоянова.

„ Подобни жестове сред съседи и сътрудници демонстрира стратегическо мислене. Нашите връзки с основни за нас пазари ще бъдат още по-ценни “, уточни тя.

Според Карастоянова до момента е изглеждало по този начин като че ли България излиза от обстановката с вируса като първенец, само че напоследък процесът е станал обезпокоителен поради възходящия брой на инфектирани.

Наплив от туристи по морето. Хотелиерите са оптимистично настроени

„ Именно поради нараствания брой проби има друга численост на носители. И това, което имаме в този момент, е страни, за които ние се отнасяхме към тях като рискуви, сложиха България в такава група “, означи тя и даде образец с Англия.

Конкретно за обстановката със заетите места по хотелите, Карастоянова изясни, че близо 50% от хотелите към момента не са отворили. По-думите й по-големи проблеми ще изпитват огромните хотели, които не смеят да ангажират огромен запас, с цел да отворят в случай, че няма сигурност, че ще имат резервации.

Николина Ангелкова: Голяма част от разрешенията за градеж са издавани много в годините обратно

На помощ в създалата се ситуциация идват ограниченията на държавното управление. Карастоянова сподели, че мярката 60/40, която се трансформира на 80/20 за туризма се приема добре от сектора и доста хора ще се възползват от нея.

Тя чака и нови промени във връзка с чартърните полети. Имало е диалози и с министъра на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard по тематиката.

На въпрос за застрояването на Черноморието Полина Карастоянова отговори, че от дълго време виновните институции и жителите са изгубили опцията да разясняват дружно каква би трябвало да е визията ни за морето и за туризма там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР