Всяка жена се стреми връзката й с партньора, да е

...
Всяка жена се стреми връзката й с партньора, да е
Коментари Харесай

5 непростими грешки, които допускаме във взаимоотношенията с мъжете

Всяка жена се стреми връзката й с колегата, да е в случай че не идеална, то най-малко да се приближава до нея. За да може обаче мъжът да узнае за нейните стремежи, да разбере какво я тормози и да я утеши, когато се усеща зле, той би трябвало да бъде позволен до сърцето й.

Ако нашите женски упования не са изпълнени (въпреки че те не могат на 100 % да бъдат изпълнени, тъй като, типично по женски, колкото повече получаваме, толкоз повече изискваме), ние започваме да вършим неточности. Сериозни пропуски, които дълбаят лека – бавно бездната сред действителните и идеалните връзки с обичания.

Кои са тези неточности?

Критикуваме

Ако двама души живеят дружно, постоянно ще излезе нещо дребно, за което да се изпокараме: мъжът е направил или споделил нещо неверно, някоя позната се е похвалила с съвършената си връзка и е провокирала нашата злоба, аргументите могат да са безпределно доста.

Най-лошото е, когато стартираме да гневно да се фокусираме върху минусите на колегата си и да му подсещаме за тях при всяка комфортна опция. Така сме увлечени в това, че даже не можем да погледнем на обстановката „ в профил “ и да признаем, че никой не е идеален, даже ние самите. Така слагаме връзката си под въпрос и въобще не оказваме помощ на обстановката да се усъвършенства.

Превъзпитаваме

Като предписание доста дами се пробват да превъзпитат своя сътрудник още през цялото време на връзката.

Какво пропущат обаче? Ние сме отгледани от родителите си и без значение от пола, откакто пораснем и стартираме да се грижим сами за себе си, животът е този, който малко по малко стартира да поправя грешките във възпитанието ни. Да си фантазираме, че можем да променим един към този момент построен темперамент, само по силата на волята си, това е не просто наивно, а напряко неуместно. Всичко, което се опитваме да потиснем в индивида до нас, е просто една бомба със закъснител, която може да избухне в най-неподходящия миг и да нанесе толкоз огромни провали, че да заличи изцяло всичко, което сме имали дружно, всичко, което сме градили с толкоз доста обич и самообладание през годините. Не нарушавайте човешкото право на вашия мъж, дано той самичък реши дали желае и какво да промени. Със кавги и кавги не става. Така единствено го отчуждавате от вас и вместо да спечелите, рискувате да загубите всичко.

Забраняваме

Ако нещо не ни харесва нещо, дамите постановяваме нашето „ несъгласие “, използваме ултиматуми, т.е. искрено прибягваме до изнудване. Но желаеме ли да бъдем щастливи за сметка на нещастието на някого другиго? Ние не обичаме да ни командват, за какво тогава настойчиво продължаваме да пожелаваме от съпрузите си да не се срещат с другари, да не пият бира или да не вършат нищо друго от нормалното. Как се отразява това на самочувствието им? И дали вие бихте желали да градите щастието и просперитета си с човек, който в никакъв случай няма думата? Психолозите ни поучават да помислим добре над тези въпроси, с цел да сменим неверната посока до момента в който е време и до момента в който към момента можем да спасим връзката си.

Ние се грижим за всичко

Еманципацията наложи промени в обществените функции на мъжете и дамите и дамите в този момент с горделивост споделяме „ пиедестала “ с мъжете. Съвременната жена е мощна, горда, не се колебае да подсети на мъжа какъв брой е неприятен, слаб и безинициативен. А не осъзнаваме, че просто не сме му дали късмет да се потвърди, тъй като сами тръгваме да се грижим за всичко. А когато самите вършим работата на другите, демонстрирайки гордо супер сили, мислите ли, че някой би желал да ни се притече на помощ? Разбира се, че не!

Не умеем да ценим индивида, който обичаме

Критикуваме, опитваме се да превъзпитаме нашия нехаен брачен партньор, забраняваме му да прави това, което не ни харесва и след това избухваме в сълзи, когато тази „ неблагодарна гад “ си събира нещата и си отпътува от у дома.

И тогава започваме да се самосъжаляваме и да оплакваме какъв брой сме нещастни! Но не сме склонни да признаем, че ние също сме сбъркали.

Съвет на психолога: Не стигайте до крайната точка, ценете в колегата си за това, което е, обичайте го откровено и безусловно и ще видите, че той самичък ще пожелае да се промени по този начин, че да бъде идеален за вас.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР