Всяка жена се старае да бъде най-добрата майка за своите

...
Всяка жена се старае да бъде най-добрата майка за своите
Коментари Харесай

7 тайни на холандските майки за отглеждане на щастливи деца

Всяка жена се старае да бъде най-хубавата майка за своите деца. Това обаче не всеки път е елементарно, тъй като не можем да бъдем поодготвени за всяка обстановка в живота ни, с цел да знаем коя е вярната реакция. Затова постоянно е добре да почерпим опит от други родители, изключително от такива с различен нрав, с цел да прихванем някои от положителните им практики и да ги изпробваме. Днес ви представяме 7 секрети на холандските майки за развъждане на щастливи деца.

Холандският метод на развъждане на деца не включва кой знае какви странности, само че по всичко проличава, че работи сносно, пишат от iwoman.bg. Редица детски психолози и учени са потвърдили, че холандските деца са доста по-щастливи и сполучливи в съпоставяне със своите интернационалните връстници. Така че, в случай че желаете да знаете какво тъкмо кара майките в Холандия да се открояват от останалия свят, ето 7 особености на техния метод на развъждане на деца.

1. Отделят повече време за сън
Фокусът върху почивката е безусловно вписан в холандската родителска просвета. За разлика от други народи, които са склонни да подтикват децата си с игри и интензивности, холандските родители нормално избират по-ниско интензивни действия вкъщи. Това оказва помощ на децата да се усещат по-спокойни, да не се превъзбуждат вечер и да имат по-редовен график за сън. Някои изследвания даже демонстрират, че холандските бебета сред 0 и 6 месеца получават спомагателни 2 часа сън дневно спрямо американските бебета. И защото техните бебета спят по-добре, холандските майки също се усещат по-отпочинали.

2. Дават шоколад за закуска
Яденето на шоколад за закуска звучи като доста неприятна концепция за множеството родители, само че не и за холандците. Те имат вяра, че в случай че на децата им е разрешено да ядат шоколадови пръчици заран, това се трансформира в по-малко прелъщение за тях и развиват самоконтрол.

3. Показват, че парите нямат значение
Холандците се концентрират най-много върху елементарния метод на живот, изобилстван от нискотарифни действия и занимания. Тук децата са привикнали да имат играчки втора ръка, защото знаят, че в случай че желаят нещо, то тогава би трябвало да работят за него. Това оказва помощ на холандските деца да бъдат по-прагматични и да не се тормозят от финансовото си положение. Дори когато малчуганите честват рождени дни, те не чакат скъпи дарове или облекла. Съществува безмълвен пакт, съгласно който подаръците за тези рождени дни не би трябвало да коства повече от 10 евро.

4. Активно включват татковците в развъждането
Аутсорсингът е превъзходен метод за щастливо родителство и холандските майки знаят това. В тази страна децата прекарват доста време с татковците си, които нормално работят на цялостен работен ден единствено 4 дни седмично, а един ден отделят, с цел да прекарват време с децата си. Този ден даже се назовава „ Денят на баща “. Има и „ Ден на Ома “, когато децата остават при бабите и дядовците си.

5. Насърчават ги да показват мнение
В обичайното холандско семейство всички, в това число и най-малките, имат думата. И макар че от време на време договарянията с 3-годишно дете могат да бъдат в действителност изтощително занятие, холандските майки имат вяра, че това учи дребосъците по какъв начин да дефинират личните си граници и да показват ясно какво желаят.

6. Създават фамилни ритуали
Един от най-ценните стълбове на родителството за холандците е тяхната рутина. Рутината значи предсказуемост, а предсказуемостта значи управляемост. Когато имате непоколебим график, децата ви постоянно знаят по кое време е време да ядат, да поспят и да си играят с приятелите си.

Що се отнася до храненето, холандците в действителност ценят фамилните си ястия. Възприемат фамилните хранения за свещени, тъй като сплотяват цялото семейство в буйни диалози и ги карат да се усещат по-близки. Не е изключено и най-малките да оказват помощ за приготвянето на трапезата – миейки артикули или подреждайки масата.

7. Не ги притискат
В други страни родителите рано стартират да подтикват децата си, поставяйки акцент върху тяхното познавателно и креативно развиване. В съпоставяне с това холандските майки може да наподобяват малко мързеливи и безгрижни – те не упорстват малчуганите да учат непознати езици или спорт още от първа група в детската градина. По-скоро ги оставят да скачат в локвите и да се забалвяват от сърце.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР