Всяка жена иска да има тънка талия. Качествената преса изисква

...
Всяка жена иска да има тънка талия. Качествената преса изисква
Коментари Харесай

Упражнения за талията, които ще я направят тънка и привлекателна

Всяка жена желае да има тънка талия. Качествената преса изисква старания. Но някои от елементарните коремни извършения уголемяват талията. Как да постигнете резултати, да избегнете неточности и има ли вълшебен извършения за съвършен размер?

Събрахме опита и знанията на треньори, които оферират по какъв начин тъкмо да се съсредоточим върху тънката талия.

Какво въздейства на размера?

Разбира се, размера на талията зависи от типа на фигурата, а дамите с фигура вид песъчлив часовник или круша, при струпване на тегло, губят талия на последно място. За разлика от “линиите ” и “ябълките ”, при които наднорменото тегло се подава в горната половина на тялото.

Но, както споделят треньорите, образно и физически 3 неща са нездравословни за всяка талия:

Талията не съществува сама за себе си, а е резултат от общата работа над качеството на тялото.

Работа по талията

Оформянето на талията е работа на коремните мускули. И, както знаете, работата по тях не е просто упражнение и първо би трябвало да се отървете от мазнините. Ето за какво, би трябвало да намалите калориите.

Също по този начин вярната поза образно притегля и основава чувство за тъничък контур, затова: Изправете гърба и контролирайте позата си, като приберете корема и правете физически извършения.

Струва си да знаете, че не всички извършения за стомах са потребни за талията, а някои, в противен случай, даже я уголемяват. Специалистите споделят, че с цел да се сътвори елегантна талия, вниманието би трябвало да се обърне внимание на коремния мускул. “Помпането ” води до разширение на талията.

Ето да вземем за пример, едни от най-опасните извършения:

В същото време разтягането на страничните мускули в разнообразни статични фигури, когато практикувате йога или пилатес, образува красиви криви на талията.

5 ефикасни извършения за талията

Този дребен комплекс се извършва най-добре в дадената поредност, 3 пъти седмично. Най-доброто време е заран.

1) “Вакуум ”

Начално състояние: легнало, крайници, свити в коленете, ръце до тялото. Това упражнение би трябвало да се прави на празен корем.

Поемете надълбоко въздух, издишайте през устата, освободете дробовете от въздуха, колкото е допустимо повече, и притиснете предната стена на корема към гръбнака. Тежестта ви оказва помощ в тази позиция. Задръжте за 15 секунди, отпуснете се. Постепенно можете да увеличите продължителността на “издишването ” на 1 минута, най-важното е да усещате комфорт.

Повторения: 3-5 повторения.

Време: 2 минути.

Тук би трябвало да внимават тези, които имат проблеми със стомаха и червата. Това упражнение усилва коремното налягане, което може да повлияе неподходящо на болните органи. Това е противопоказано упражнение при астма, херния и сърдечни болести.

2) Напъди напред / обратно

Стартова позиция: изправен стоеж, крайници на ширината на раменете.

Същността на упражнението: би трябвало да почувствате по какъв начин мускулите на талията се разтягат. Направете бездънен напор напред, докосвайки пода с ръцете си и оставайки в тази позиция. След това деликатно се наведете обратно, като държите долната част на гърба с ръцете си.

Повторения: 15-20 пъти.

Време: 2 минути.

Това упражнение е нежелателно за тези, които имат проблеми с лумбалната област на гърба, хронично главоболие или нараснало вътречерепно налягане.

3) “Бокс ” завъртания

Стартово състояние: легнало, краката леко свити в  коленете.

Основната характерност на упражнението е бързото осъществяване. Откъснете единствено стъпалата от пода и незабавно ги върнете. Уверете се, че пресата не се отпусне по време на упражнението.

Повторения: 3 серии по 12-15 пъти.

Време: 2 минути.

Упражнението е противопоказано при изострен интервал на гастрит или ревматизъм, и проблеми с жлъчния мехур. Трябва да извърнат внимание тези, които имат проблеми с дихателната система и сърдечно-съдовата система.

4) Планк

Начално състояние: тежестта на тялото се държи на стъпалата, на дланите или на лактите.

Най-важното е да следвате правата линия на тялото, пробвайки се да не отпускате гърба и да не вършиме “извивка ”.

Повторения: 2-3 серии за половин минута.

Ефективно е да променяте типа планк. Включете дланите, лактите, странично.

Време: 2 минути.

Струва си да не вършиме упражнението, в случай че неотдавна сте имали цезарово сечение (до 6 месеца) или друга интервенция, имате проблеми със сухожилия, инфектиране на вътрешните органи или проблеми със сърцето и съдовете.

5) Странична разтяжка

Позиция: изправен стоеж, крайници на широчина 30-35 см, ръце, лежащи на бедрата тъкмо над коленете.

Вдишайте, издишайте, стегнете корема и направете тази позиция, като че ли желаете да седнете. Приберете лявата ръка до тялото си, тъй че да сочи лявото коляно. Свийте десния крайник и се протегнете встрани, вдигнете дясната ръка и я опънете пред себе си или нагоре. Задръжте в това състояние 8 секунди. Строго контролирайте разтягането встрани, пробвайки се да не се навеждате напред.

Повторения: 2-3 пъти за всяка страна.

Време: 1 минута.

Вижте още: Ароматът на дафиновия лист има невероятни изгоди за здравето

Струва си да бъдете деликатни при разтягането, в случай че имате високо кръвно налягане, проблеми със ставите, инфектиране на вътрешните органи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР