Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва

...
Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва
Коментари Харесай

В област Добрич отбелязват Седмицата на гората

Всяка година, при започване на месец април, лесовъдската гилдия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се организира от 1 до 7 април под мотото: „ Гората е живот и... обща отговорност! “.

Седмицата на гората в ДЛС-Тервел ще бъде открита с урок по Горска педагогика, онлайн галерия на паднали рога и среща с някогашни сътрудници, работили дълги години в стопанството. На 3.04.24г. горски и възрастни хора от вкъщи в село Полковник Савово ще залесят фиданки в двора на общественото заведение. Ден по-късно чиновници на стопанството ще почистят горски територии в няколко региона.

И в ДЛС-Балчик ще залесяват за Седмицата на гората с огнеборци от РСПБЗН Балчик и РСПБЗН Шабла. В акцията ще се включат и възпитаници от СУ „ Асен Златаров “ в Шабла.

Почистване в местността „ Кобаклъка “ провеждат на 4.04.24г. чиновниците на ДГС-Добрич. В акцията ще се включат и доста жители. През идващите дни в стопанството ще се състои обичайна среща с пенсионирани чиновници и урок по Горска педагогика с деца от ОУ „ Христо Ботев “ в Добрич.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР