Всяка година свръхдозата на наркотици е причина за 600 000

...
Всяка година свръхдозата на наркотици е причина за 600 000
Коментари Харесай

Над половин милион души умират годишно от предозиране с дрога

Всяка година свръхдозата на опиати е причина за 600 000 смъртни случай, а това би се равнявало на смътност в границите на половината от популацията на София. Това съобщи посланика на Съединени американски щати у нас Кенет Мертен по време на откриването на инициативата  " Red Ribbons Day ". Събитието цели повишение на информираността на учениците за заплахите и вредата от използването на опиати.

По думите на Мертен това не са единствено статистически данни, наранени са майки и татковци, синове и дъщери, съпрузи и съпруги и зад себе си те оставят свои близки, които носят болката от загубата в резултат на корист с опиати.

Мертен добави, че по-важното е, че борбата с опиатите изисква кураж от младежите, които да кажат " Не ". Изисква се кураж да кажете, когато видите някого в неволя или вие имате потребност от помощ, обърна се той към децата, които участваха по време на самодейността.

Днес дружно означаваме вашия кураж да кажете " не на опиатите " и да продължим традицията на седмицата на алената лента. Носенето на тази алена лента през последната седмица на октомври е знак на това, че ние не толерираме използването на опиати в нашата общественост, акцентира Мертен. Ако се противопоставим дружно на опиатите освен ще спасим човешки живот, само че и ще опазим своите домове, учебни заведения и бъдещето на своята страна. На всички родители, възрастни, преподаватели желая да кажа, че ние би трябвало да служим за образец на младото потомство, сподели още посланикът на Съединени американски щати в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР