Всяка година светът отбелязва Деня на Земята на 22 април.

...
Всяка година светът отбелязва Деня на Земята на 22 април.
Коментари Харесай

50 години Ден на Земята - време е за промяна и смели решения

Всяка година светът отбелязва Деня на Земята на 22 април. Тази година обаче този ден е по-необикновен, тъй като се състои в условия на пандемията от ковид.

Това повдига нови въпроси за грижата за Земята и хората, които я обитават.

Иначе тазгодишната тематика на акцията, която има своето 50-о издание, е "Действия против изменението на климата – голямото предизвикателство на нашето съвремие ".

Министерството на околната среда и водите също означи Деня на Земята и заяви някои акценти.

Изменението на климата е предизвикателство за бъдещето на човечеството и за действието на животоподдържащите системи, които вършат света ни населен.

Организация на обединените нации: Да не забравяме за опазването на природата

"Време е за смели, изобретателни и новаторски решения. Това изисква дейности на всички равнища - от бизнеса до локалните управляващи и държавните управления. Всеки обособен човек също има действително въздействие и мощ като консуматор, гласоподавател и член на общественост в името на смяната. Светът се нуждае от нас и нашите дейности ", споделят от Министерство на околната среда и водите.

И припомнят, че има доста неща, които всеки може да направи, с цел да отбрани и помогне за възобновяване на планетата: присъединяване в почистване; присъединение към най-голямата гражданска научна самодейност в международен мащаб (Earth Challenge 2020); осъществяване на локално събитие!

"Дори оставайки у дома и поддържайки обществено разграничаване, към момента можем да упражним нашата отговорност да действаме в интерес на околната среда. Независимо къде се намираме, ние можем да създадем смяната! ", акцентират още от екоминистерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР