Всяка година се публикуват две глобални проучвания за щастието. Едното

...
Всяка година се публикуват две глобални проучвания за щастието. Едното
Коментари Харесай

В коя страна хората са най-щастливи?

Всяка година се разгласяват две световни изследвания за щастието. Едното е Докладът за международното благополучие на Организация на обединените нации, който към този момент 10 години следи цялостното задоволство на хората от живота, съгласно фактори като Брутният вътрешен продукт, здраве и обществена поддръжка. Другото изследване на световната компания за данни Ipsos, ползва сходни критерии – междуличностни връзки, икономическа непоклатимост и здраве. И първото място е за...

Изненада! Резултатите са радикално разнообразни. Фаворитът на Организация на обединените нации за шеста поредна година е Финландия, следвана от Дания, Исландия, Израел и Нидерландия, В топ-5 на Ipsos обаче води Китай (на 64-позиция соред Организация на обединените нации!), пред Саудитска Арабия, Нидерландия, Индия и Бразилия.

Е, какво става? Като начало, Ipsos признават, че в Бразилия, Китай, Индия и Саудитска Арабия са интервюирали най-вече поданици на градовете, с по-добро обучение и по-добри приходи, като по този метод не показват цялостна картина за щастието във всички публични пластове.

Истината може би е в трето изследване – така наречен Харвардско проучване...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР