Всяка година милиони левове се дават за избелване на зъбите.

Всяка година милиони левове се дават за избелване на зъбите. ...

Как да имате бели зъби в домашни условия.

Всяка година милиони левове се дават за избелване на зъбите. Често обаче, избелващите процедури включват химически елементи, които могат да бъдат вредни за зъбите и тялото като цяло. Някои домашни продукти, обаче, могат да ви осигурят бели зъби без вредата, която химикалите могат да нанесат. Ето кои са те:
Мийте зъбите си със сода
Содата за хляб има естествени избелващи свойства, поради което е популярна съставка в търговската паста за зъби. Тя е мек абразив, който може да помогне за почистване на петна по зъбите.
Освен това содата за хляб създава алкална среда в устата ви, което не позволява на бактериите да растат. Това не е средство, което ще избели зъбите ви за една нощ, но трябва да забележите разлика във външния вид на зъбите си във времето.
Ябълковият оцет също върши работа
Ябълковият оцет се използва от векове като дезинфектант и натурален продукт за почистване. Оцетната киселина, която е основната активна съставка в ябълковия оцет, убива бактериите. Антибактериалното свойство на оцета е това, което го прави полезен за почистване на устата и избелване на зъбите.
Яжте ягоди
Избелването на зъбите със смес от ягоди и сода за хляб е естествено лекарство, което е станало популярно от известни личности. Привържениците на този метод твърдят, че ябълчната киселина, намираща се в ягодите, ще премахне обезцветяването на зъбите ви, а содата за хляб ще елиминира петната. Докато ягодите могат да помогнат да ексфолирате зъбите ви и да ги накарате да изглеждат по-бели, е малко вероятно да повлияят на петната върху зъбите.
Ананасът също помага
Някои твърдят, че ананасът може да избели зъбите. Проучване установи, че паста за зъби, съдържаща бромелайн, ензим, открит в ананасите, е значително по-ефективна за премахване на зъбните петна от стандартната паста за зъби.

Източник: actualno.com