Всяка година милиони левове се дават за избелване на зъбите.

...
Всяка година милиони левове се дават за избелване на зъбите.
Коментари Харесай

Как да имате бели зъби в домашни условия

Всяка година милиони левове се дават за избелване на зъбите. Често обаче, избелващите процедури включват химически детайли, които могат да бъдат нездравословни за зъбите и тялото като цяло. Някои домашни артикули, обаче, могат да ви обезпечат бели зъби без вредата, която химикалите могат да нанесат. Ето кои са те:
Мийте зъбите си със сода
Содата за самун има естествени избелващи свойства, заради което е известна съставна част в комерсиалната паста за зъби. Тя е мек абразив, който може да помогне за разчистване на петна по зъбите.
Освен това содата за самун основава алкална среда в устата ви, което не разрешава на бактериите да порастват. Това не е средство, което ще избели зъбите ви за една нощ, само че би трябвало да забележите разлика във външния тип на зъбите си във времето.
Ябълковият оцет също прави работа
Ябълковият оцет се употребява от епохи като дезинфектант и естествен артикул за разчистване. Оцетната киселина, която е главната дейна съставна част в ябълковия оцет, убива бактериите. Антибактериалното свойство на оцета е това, което го прави потребен за разчистване на устата и избелване на зъбите.
Яжте ягоди
Избелването на зъбите със примес от ягоди и сода за самун е естествено лекарство, което е станало известно от известни персони. Привържениците на този способ настояват, че ябълчната киселина, намираща се в ягодите, ще отстрани обезцветяването на зъбите ви, а содата за самун ще отстрани петната. Докато ягодите могат да оказват помощ да ексфолирате зъбите ви и да ги накарате да наподобяват по-бели, е малко евентуално да повлияят на петната върху зъбите.
Ананасът също оказва помощ
Някои настояват, че ананасът може да избели зъбите. Проучване откри, че паста за зъби, съдържаща бромелайн, ензим, открит в ананасите, е доста по-ефективна за унищожаване на зъбните петна от общоприетата паста за зъби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР