Всяка формула, която осигурява мнозинство в това Народно събрание, е

...
Всяка формула, която осигурява мнозинство в това Народно събрание, е
Коментари Харесай

Политолог: Парламентът е важната институция, кабинетът може да бъде променен

„ Всяка формула, която обезпечава болшинство в това Народно заседание, е добра. Формулата е смесена, не можем да кажем, че това е типичната мощна коалиция с ярките политически фигури. Не може да кажем, че проектокабинетът е и експертен. Има здрав консерватизъм. Ще се научим, че най-важната институция е Народното събрание. Това държавно управление може да бъде променено, освежено. Парламентът е значимата институция “, сподели пред bTV политологът Светослав Малинов.

bTV разполага с цялостния лист с имена

Според политолога Цветанка Андреева тази държавна формула на първо място има антикризисен темперамент.

„ Важно е да се реализира тъкмо тази позиция. Даже съставът остава по-назад. Идеята е концепцията за излизане от рецесията да се извърши, което значи да се върне властта в институциите. Това държавно управление е от социална значителност “, добави тя.

Политолозите разясниха и конфликтите в Народното събрание през днешния ден.

Заради абсурда депутатите оставиха днешната работа за на следващия ден

„ Това са грозни подиуми от една съгласно мен стихваща към този момент функционалност на тези проруски сили и антиевропейски. Аз считам, че след образуването на държавно управление ще се види и какъв брой неефикасно е тяхното наличие в съпротива. Надявам се, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще са потребна съпротива със своята експертиза да наблюдават за положителното действие на парламентарната република “, сподели Малинов.

„ Отдавна се усеща, че конфликтът сред демократите е налице. Прогнозата е, че той ще се ускорява и ще става все по-интензивен. Ще се радикализира това напрежение точно по тази ос. Проблемът е, че сходни битки не трябва да са на хулиганско равнище и е по-добре да виждаме визионерски конфликти тогава и на електоратите ще им е по-ясно “, добави Андреева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР