Всяка една връзка се развива постепенно. Няма как нещата да

...
Всяка една връзка се развива постепенно. Няма как нещата да
Коментари Харесай

Петте фази, през които преминава една връзка

Всяка една връзка се развива последователно. Няма по какъв начин нещата да се случат внезапно. Необходимо е самообладание, доверие и несъмнено предпочитание да превърнете връзките в една същинска любовна приказка.

Най-общо казано има пет етапи, през които една връзка минава, с цел да стигне до своята приключена целокупност. Ето кои са те:

Етап 1: Етап на привличане и запознанства

Когато се срещате с някого, тази начална фаза наподобява като най-събитийния интервал на една връзка. Между влюбените съществува мощно чувство за физическо и прочувствено привличане. Това е интервал на неспокойствие, пеперуди в стомаха и интензивни усеща на пристрастеност. Фокусът е най-вече върху проучването на химията, построяването на връзка и определянето дали има капацитет за по-дълбока връзка. Този стадий слага основите на идващите стадии на връзката.

 една връзка

Етап 2: Етап на рецесията

Отнася се за интервал, в който връзката се сблъсква със обилни компликации, спорове или външни стресови фактори, които слагат на тестване силата и устойчивостта на вашата любовна връзка. След няколко месеца запознанства първичният интервал на меден месец нормално стартира да отшумява и ранният прилив на усеща стартира да понижава. Това е значим стадий, в който могат да зародят провокации, защото се задълбочавате в опознаването на колегата си. Именно по време на тази комплицирана фаза се появява по-ясно схващане за другия и за връзката.

Първоначалното влюбване отстъпва място на по-реалистична позиция, което ви разрешава да видите по-ясно мощните и слабите страни и съвместимостта между тях. Този стадий дава опция да се ориентирате в евентуалните спорове, да поддържате връзка намерено и да работите за построяването на по-здрава основа в една връзка.

Етап 3: Етап на взимане на решения

Ако сполучливо сте минали през стадия на рецесията, половината от проблемите ви остават на назад във времето. Когато излизате от този сложен интервал, постоянно придобивате скъпи качества като самообладание. На този стадий в една връзка е налице по-високо равнище на схващане и приемане на минусите и разликите на другия. Този стадий разрешава на връзката да се развива и процъфтява.

През този стадий двойката прави оценка бъдещето на връзката си и взема значими решения. Тези решения могат да включват пренасяне в взаимно жилище след време, подписване на брак или годеж, основаване на семейство или дълготрайни проекти дружно.  Етапът на взимане на решения в една връзка постоянно включва премислени полемики, разглеждане на самостоятелни и общи цели и взаимно схващане на желанията, потребностите, задачите и дилемите на другия.

 една връзка

Етап 4: Етап на изключителност и ангажираност

На този стадий в една връзка връзките ви с колегата се трансформират в по-отдадени и любящи. Тук и двамата са взели умишлено решение да бъдат изключителни един за различен и да слагат връзката си над други евентуални сантиментални ползи. Те могат да изберат да дефинират връзката си като гаджета, сътрудници или всяко друго взаимно в съгласие наименование.

Този стадий включва открита връзка по отношение на упованията, границите и дълготрайните цели, като се подсигурява, че и двамата сътрудници са на едно мнение. През този стадий е претърпяно по-дълбоко равнище на прочувствена инвестиция и се концентрира тяхното време, сила и внимание върху подхранването на връзката. Етапът на изключителност и обязаност постоянно внася възприятие за сигурност и непоклатимост в една връзка. Той задълбочава прочувствената връзка, защото и двамата влагат по-дълбоко в построяването на взаимно бъдеще.

 една връзка

Етап 5: Етап на дълбока обвързаност

Етапът на дълбоката обич в една връзка е значим стадий, когато сред сътрудниците се заражда дълбока и трайна обич. Тя надвишава увлечението и повърхностното привличане, като се трансформира в дълбока прочувствена връзка. По време на този стадий двойката изпитва надълбоко възприятие на обич, грижа и схващане един към различен.

Налице е надълбоко равнище на фамилиарност, доверие и накърнимост, при което сътрудниците се усещат сигурни, че могат да бъдат изцяло себе си. Те поставят старания да опознаят фантазиите, страховете и минусите на другия. Освен това те се одобряват и ценят един различен абсолютно. Партньорите поддържат и предизвикват личностното израстване и развиване на другия и споделят надълбоко равнище на прочувствена и физическа фамилиарност.

Този стадий изисква непрекъснати старания и грижи, с цел да се поддържа дълбока обич. Той включва ефикасна връзка, съпричастност и непрекъснати прояви на обич и благодарност. Благодарение на взаимната ангажираност и отдаденост стадият на дълбоката обич в една връзка разрешава любовта да процъфтява, носейки и на двамата сътрудници възприятие на задоволство и наслада. Въпреки че разликите сред запознанството и връзката са забележителни, е извънредно значимо да се признае, че и двата опита играят скъпа роля в разбирането на дълготрайните ви стремежи като двойка.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР