Всяка една жена, която е станала или ѝ предстои да

...
Всяка една жена, която е станала или ѝ предстои да
Коментари Харесай

Кои са задължителните храни по време на кърмене?

Всяка една жена, която е станала или ѝ следва да стане майка, вероятно се интересува от храните и напитките, които е желателно да употребява, с цел да подтиква производството на кърма в гърдите си.

Има доста легенди и изказвания за избрани храни, които не би трябвало, или противоположното - е целесъобразно да се ядат за повече кърма. Много от тях са единствено теории и до момента в който не пробвате, няма по какъв начин да разберете дали са правилни.

Предлагам Ви няколко съвета за артикули, които потвърдено усилват кърмата, както и някои други трикове, надалеч несвързани с кулинарията, само че които също оказват помощ за построяването на по-голям имунитет на вашите мъници посредством кърмата.

Повече течности

На първо място, наложително е да се приема огромно количество течности, най-вече вода. Има неустановено предписание, че на всеки 25 кг от човешкото тяло се поставя по 1/2 л вода. Това значи, че в случай че сте 50 кг, е належащо да пиете по 1 л вода на ден при естествени условия. Но кърменето изисква повече - най-малко по 1 1/2-2 л вода дневно.

Натуралните купешки сокове, както и сокът от цитруси, без значение дали е домашно изстискан или платен, са безусловно неразрешени, защото те по природа нервират стомаха, а бебешките организми са прекомерно деликатни - изключително в първите седмици, когато коликите са неизбежни.

Бозата

 Боза Снимка: Зорица

Бозата е напитка, която не всеки харесва. За нея също се водят доста разногласия дали оказва помощ или вреди на кърмата. Но тя е целесъобразна, защото в нея се съдържат белтъчини, минерални соли, витамини от групата В и други Наличието на ръж или пшеница в бозата пък в допълнение насища нейното калорийно деяние, което води до един извод - повече кърма.

Вярно е, че съществуването на изкуствени подсладители в това пиво го прави нездравословно от тази позиция, само че наличието на аспартам е нищожно и няма по какъв начин да навреди и изобщо да доближи до кърмата.

Домашно месо

 Заешко месо

Домашното месо е най-големият асистент на кърмещите майки. Става въпрос не за месо от по този начин наречените биомагазини, а за същинско прясно месо - свинско, пилешко, телешко, заешко от домашно отглеждани животни. Ето и някои от питателните характерности на свински бут и забележете - единствено за 100 г - протеин - 17.43 г, мазнини - 18.87 г, калории - 245. въглехидрати - 0 година

Зеленолистни зеленчуци

 Зеленолистни зеленчуци

Спанак, маруля, зеленчуци - това са продуктите, които са наложителни за кърмещите майки. Една от главните съставки, образуващи майчиното мляко, е желязото. От желязото, налично в кърмата, е потвърдено, че бебето усвоява от 50 до 75%. Затова е наложително да се одобряват зеленчуци, които са богати на витамини, минерали и желязо.

Спокойствие

 Кърмачки

И не на последно място - най-важната съставна част за повече кърма - успокоение. Също както храната в организма си, по този начин майката предава и душевен сигнали към бебето си. Затова е належащо кърмещите дами да бъдат спокойни, да не се тревожат ненужно за битовизми, които по този начин или другояче няма да изчезнат, и да се любуват оптимално на майчинството си, тъй като въпреки да е тежко и нелесно, това е най-хубавият интервал в живота на всяка жена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР