Всяка една домакиня знае колко агресивни химикали се съдържат в

...
Всяка една домакиня знае колко агресивни химикали се съдържат в
Коментари Харесай

Как да си направим почистващи препарати у дома?

Всяка една стопанка знае какъв брой нападателни химикали се съдържат в почистващите препарати. Ако са в огромни количества, те даже могат да се окажат нездравословни за здравето. Но това не е всичко. Да не забравяме, че нападателните средства за разчистване са също толкоз пагубни и за околната среда.


Ето и няколко съвета по какъв начин по екологичен метод да почиствате домовете си, без да се страхувате, че препаратите могат да ви навредят. Съществува доста по-добра опция на тях, за която ще разкажем в този момент.
Какви домашни почистващи препарати от естествени средства да използваме?
Лесно и безпроблемно бихте могли да почистите мазните петна, благодарение на горчицата на прахуляк. Този артикул обезмаслява повърхността и е наличен за всеки.
Благодарение на содата за самун, хората съумяват да внесат непорочност в домовете си. Всяка стопанка познава идеално тази съставна част.
 Проведе се обичайна акция за разчистване на община Тетевен Проведе се обичайна акция за разчистване на община Тетевен
С настъпващото лято и първите слънчеви лъчи, пристигна време за обичайното разчистване на община Тетевен. На 5-ти юни – Световен де...

Не е по никакъв начин мъчно да се работи с нея. Единственото, което се изисква от вас да извършите, е да покриете нечистите сектори с пълен пласт сода, премесена с вода. След като повърхността изсъхне, я изплакнете.
Содата е подобаваща за разчистване на кухненски съдове, текстил и всевъзможни други повърхности. С нея съвършено се полира пластмаса, метали и благородни метали.
В случай, че желаете да дезинфекцирате домовете си, използвайте етерични масла. Възможно е да си ги набавите от козметични магазини, хранителни вериги, аптеки и други обекти. Повечето от тях имат антисептичен резултат.
Нужно е да прибавите няколко капки от определеното масло в кофа с вода и по-късно да почистите усърдно пода или други повърхности. За най-хубави резултати използвайте ела, лимон или лавандулово масло. Така ще знаете, че микробите ще са сполучливо отстранени.
 Продължава пролетното разчистване на улиците в Бургас Продължава пролетното разчистване на улиците в Бургас
В Бургас не престават дейностите по разчистване и ободряване на пътните настилки на булевардите и по-малките улици след зимния сезон. По...
Ябълковият и винен оцет имат същото това деяние. Освен безвредни за здравето, те почистват напълно добре домовете ни, без да оставят следи от каквито й да е било замърсители.
С помощта на разтвора от оцет и вода успявате да почистите цялата баня. В помещението няма да има и диря от неприятните миризми на белина и всичко ще грее от непорочност.
Онези домакини, на които им е мъчно да почистват подовите настилки, каквито са килимите, могат да преминат към потребление на едно извънредно резултатно средство. Всички познаваме солта. Тя е една от съставките, които участват в ястията.
Освен като овкусител, бялата прахообразна съставна част е също толкоз значима и при почистването на килимите. Нужно е единствено да поръсите щедро нечистата настилка и с метла, авансово натопена в сапунен разтвор, да измиете повърхността.
Тези почистващи средства са потвърдено ефикасни и най-важното – не вредят на човешкото здраве и околната среда!

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР