Всяка двойка, която решава да сключи брак го прави с

...
Всяка двойка, която решава да сключи брак го прави с
Коментари Харесай

Тези 2 въпроса определят бъдещето на брака ви

Всяка двойка, която взема решение да подписа брак го прави с вярата любовта да остане вечно. Колкото и влюбени да сте няма по какъв начин да не се появи една дребна сянка на подозрение, която ви преследва – дали бракът ви ще бъде благополучен и дали ще останете дружно вечно. Това са въпроси, които се появяват в главата на всички младоженци, а даже и на тези, които към този момент са щастливо женени. Нормално е да се запитате дали щастието и любовта, които ви събират ще останат с вас вечно.
Ако сте задоволително смели, с цел да ревизирате дали бракът ви ще устои и по какъв начин би могъл да се развие, всичко, което би трябвало да извършите, е да си зададете два въпроса на себе си и един на различен. Според откриватели, отговорите на въпросите могат да предскажат качеството и силата на брака ви.
Проучване, извършено от учени от Вирджинския университет, изследва отговорите на 4242 брачни двойки, които са дали отговор на тези два въпроса. Екипът е наблюдавал тяхното развиване шест години по-късно, написа yourtango.com.
Ако желаете да знаете дали бракът ви ще продължи и дали ще бъде сполучлив, тези два въпроса могат да ви оказват помощ да разберете, съгласно откривателите. Трябва да си ги зададете както един на различен, по този начин и да отговорите сами.

1. Доколко щастливи сте в брака си спрямо това какъв брой щастливи сте били преди него или когато сте били необвързани.
2. Как мислите, че брачният партньор ви е дал отговор на този въпрос?


Двойките, които са декларирали, че не биха били по-щастливи отвън брака си, са и двойките, които са се развели в границите на тези шест години. Изненадващо, нали. Учените разясняват тези резултати със схващането, че любовта и щастието са задоволителни за дълъг брак. В този интервал от шест години обаче след пускане на взаимно общуване двойките последователно губят чувството си за благополучие наред с появяването на проблеми от финансово, битово и ценностно естество.
Домакинските отговорности, навиците на колегата – всичко това оказва въздействие върху чувството за благополучие. Когато то стартира да понижава у единия сътрудник, неизбежно се отразява на другия, както и на брака като цяло.
Само 40,9% от двойките, взели участие в изследването, са съумели да предскажат какво ще каже сътрудникът им. Повечето двойки не са показали идентични схващания във връзка с отговорностите в брака.
Почти 60% от двойките не могли да дадат вярна информация за това какво би дал отговор брачният партньор или брачната половинка им.
По данните на откривателите, близо 40% от браковете в Съединени американски щати приключват с бракоразвод. Учените считат, че в случай че повече двойки си задават тези въпроси преди да встъпят в брак, ще са доста по-наясно дали да подхващат тази значима крачка в живота си или не.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР