Всяка дестабилизация е в ущърб на гражданите. Протестите преди окончателното

...
Всяка дестабилизация е в ущърб на гражданите. Протестите преди окончателното
Коментари Харесай

Бившият преговарящ с ЕС: Дестабилизация преди Бюджет 2019 е вредна


Всяка дестабилизация е в ущърб на жителите. Протестите преди окончателното приемане на бюджет 2019 и възможна оставка на кабинета ще значат, че бюджетът и плануваните обществени нараствания в него няма да бъдат изпълнени. Това сподели Владимир Кисьов, Фондация " Европейски институт " пред телевизия " Блумбърг ".

Кисьов разяснява и отчета на Европейската комисия за България.

" Макар отчетът да беше позитивен, би трябвало да се има поради, че в него има голям брой рекомендации, а непрекъснатото наблюдаване не е завършило ".

Според някогашният ни договарящ с Европейски Съюз корупция по високите етажи на властта има в цяла Европа, единствено че в множеството страни има резултати, има и наказани. У нас за момента има единствено извършени акции, от които в последните години няма значителен резултат, означи Кисьов.

По мотив на медийната независимост Кисьов изрази мнение, че тя по-скоро е обвързвана с неяснотата за собствеността на обособените медии.

" Не би могло да се каже, че няма независимост на словото. Нея я има, единствено че няма воля за отразяване на събитията в същинската им светлина. Иначе никой не е забранил и никой не преследва публицисти поради казаното от тях. Те просто се подчиняват на своите ментори и на своите работодатели ".

Според Кисьов отписването на България от механизма за съдействие и инспекция ще стане факт до края на 2019 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР