Всяка дама иска да изглежда и да се чувства добре,

...
Всяка дама иска да изглежда и да се чувства добре,
Коментари Харесай

С тези храни ще намалим обиколката на талията

Всяка дама желае да наподобява и да се усеща добре, както и мъжете, несъмнено. Но в забързаното всекидневие не постоянно имаме опция да се храним здравословно.

Много постоянно хапваме нещо на крайник и в множеството случаи то е нездравословно. В тази публикация ще ви споделим някои храни, които може да хапвате когато и да е и с които хем да се чувствате сити, хем да намалите обиколката на талията си.

Не е належащо да прибягвате до крайни решения като апетит или да стоите с часове във фитнес залата. Както знаем, закуската е най-важното хранене за деня. Важно е тя да бъде протеинова. Вместо да хапвате овесени ядки, зърнени храни и други храни, съдържащи скорбяла в себе си, то е по-добре закуската ви би трябвало да включва повече храни, богати на протеин, като яйца, кашкавал, сирене и други.

Протеинът форсира нашия метаболизъм с повече от 25%, за разлика от въглехидратите. Някои примерни закуски могат да бъдат яйчени белтъци, кисело мляко с плодове или протеинови шейкове. Трябва също да хапвате повече обезмаслено кисело мляко. То съдържа в себе си огромно количество протеин, както и пробиотични култури, които предотвратяват подуването на корема.

Към обезмасленото мляко може да добавите и плодове, с цел да ви бъде по-вкусно. За да имате тънка талия би трябвало да намалите приема на мазнини. Опитайте се да сведете до най-малко приемането на растителни и скотски мазнини, които може да замените със спрей за готвене.

Не яжте доста ядки. Яжте повече семена като чия и лен, които имат в състава си по-малко мазнини, само че доста повече фибри и протеин от ядките. Трябва доста да увеличите приема на храни, които съдържат доста фибри.

Фибрите дават чувство за задоволеност и с помощта на тях се спасяваме от преяждане. Лененото семе, чията, както и кокосовото брашно могат да бъдат добър източник на фибри, в случай че ги включите в менюто си. Може да ги слагате в салати, шейкове, кисело мляко. Заменете меда и захарта с по-естествени подсладители като да вземем за пример стевията. Тя има невисок гликемичен показател и не съдържа съвсем никакви калории.

 фибрите понижават обиколката на талията

На усет е по-сладка от захарта, само че това не въздейства по никакъв метод на талията ви. Ако желаете да намалите обиколката на талията си, наложително би трябвало да хапвате по-леки храни, най-много на вечеря. Най-подходяща за това е рибата, гарнитура на която могат да бъдат зеленчуци, приготвени на пара, само че никога пържени.

Ако пък не обичате риба, може да си извършите киноа със зеленчуци, която може да овкусите с разнообразни билки и подправки.

Избягвайте солта, олиото, майонезата и маслото. Не се тъпчете с отпадъци, които са на всеки ъгъл в заведенията за бързо хранене. Там храната в множеството случаи е пържена и то в извънредно доста лой, което вреди освен на талията, само че и на здравето ви.

80% от способността на нашето тяло да редуцира непотребните мазнини напълно зависи от метода на хранене, а останалите 20% зависят от нашето физическо натоварване и от напрежението, на който сме подложени.

Трябва доста да увеличите приема на по този начин наречените " здравословни " мазнини. Всички храни, които съдържат в себе си омега 3, 6, 9 и 7, са от извънредно значение, освен за намаляването на на талията, само че и за нашето здраве и би трябвало да се употребяват постоянно. Друго значимо нещо е да премахнете глутена от вашето меню.

Половината от вашето хранене за деня би трябвало да включва сурови плодове и зеленчуци, като е значимо зеленчуците да са повече, тъй като въпреки всичко в плодовете се съдържа фруктоза, а тя е нездравословна. Яжте повече меса, богати на протеини, като телешко, пилешко, заешко, пуешко. Избягвайте свинското, тъй като то е доста мазно месо.

Когато ви се хапва нещо, откакто към този момент сте минали главното си хранене за избраната част на деня - закуска, обяд или вечеря, може да хапвате храни, съдържащи протеин, като да вземем за пример сварено яйце, пуешки салам, кашкавал, сирене или протеинови барчета, които в последно време станаха много известни. Трябва да знаете, че във вашият организъм има две депа - едното е с мазнини, другото с въглехидрати.

Когато приемате повече въглехидрати, в сравнение с са ви нужни, вашето тяло ги трансформира в мазнини и за това вие пълнеете. Трябва да научите вашето тяло да стартира да гори депото с мазнини, с цел да си набира сила, а това ще стане, единствено когато започнете да се храните с повече протеинови храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР