Всяка бензиностанция сама ще преценява дали да предоставя отстъпката от

...
Всяка бензиностанция сама ще преценява дали да предоставя отстъпката от
Коментари Харесай

Бензиностанциите сами ще преценяват дали да дават отстъпката от 25 ст./л. гориво

Всяка бензиностанция сама ще преценя дали да дава отстъпката от 25 стотинки на литър бензин А95, дизел, природен газ (метан) или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG). Това е планувано в Закон за изменение на Закона за държавния бюджет (ЗДБРБ), който влиза в действие след среднощ в събота - 09.07. Препоръчително е, преди да заредят гориво, клиентите да попитат в обекта дали се ползва отстъпката от 25 ст. на литър.

Компенсацията ще се дава за зареждане на леки коли - категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, благосъстоятелност на физически лица, като те би трябвало да показват дребния ваучър на транспортното средство, с цел да употребяват отстъпката, припомнят от Национална агенция за приходите. Друго значимо изискване по тази причина е и типът гориво да е с най-ниската цена.

Компенсацията ще се начислява като понижение от крайната цена при заплащане за зареденото количество на касата, без значение дали това ще стане в брой или с банкова карта. За горивото с отстъпка, бензиностанцията ще издава уголемен фискален бон, в който ще са вписани регистрационния номер на транспортното средство, тип и количество на зареденото гориво, както и отстъпката от 25 ст. на литър.

„ Гражданите ще могат да се възползват от плануванаъа отплата още в ранните часове на 9 юли. Няма да има ограничавания в количеството на горивото и броя на зарежданията. Съветваме хората, преди да заредят, да попитат в бензиностанцията дали в обекта се дава отстъпката. Имаме уверението на сектора, че в множеството огромни обекти ще се дава компенсацията “, сподели заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР