Всяка акция срещу разпространението на наркотици е добре дошла, особено

...
Всяка акция срещу разпространението на наркотици е добре дошла, особено
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Трябва да се обръща по-голямо бюджетно внимание на проблемите на сигурността

Всяка акция против разпространяването на опиати е добре пристигнала, изключително в столицата. Това сподели в предаването " Добър ден, България " на Радио " Фокус " проф. Николай Радулов, специалист по вътрешна сигурност и публичен ред. Той изрече благопожелание и резултатите от акцията да са по този начин огромни като мащабите и.  " Очевидно е, че тези акции са провокирани от изявленията на австрийци и нидерландци, че през границата ни се минава лесно и че корупцията у нас стои непипната ", сподели още Радулов. Не на вятъра през днешния ден и вътрешният ни министър е в Брюксел.

От позиция на това дали тази акция ще промени мнението им, това няма по какъв начин да се случи през днешния ден, решението е взето от дълго време и най-вероятно участието ни ще бъде отсрочено за есента.  

" Но без значение каква е повода, проблемите с наркоразпространението и каналджийството сериозно стоят у нас и обществото приветства всяка една такава акция. По-важно е какви ще са резултатите от нея ". Според специалиста, у нас сякаш се ловят единствено дребните риби, а огромните стоят непипнати.

" За 50 евро няма по какъв начин да се мине границата, само че за 5000 се минава. Български граничар най-вероятно не е стрелял, но по него са стреляли. Когато една въоръжена група се втурне към границата и се стреля, тя се пази с оръжие ", добави проф. Радулов. 

Той разяснява още, че условията за Шенген у нас са реализирани. В момента и европейските структури размишляват по въпроса за това по какъв начин да се подобрят изискванията за Шенген за да бъдат тези зони добре предпазени, да станат непропускливи. 

Трябва да се обръща по-голямо бюджетно внимание на проблемите на сигурността – в страната, и на границите на страните. Политическата непоклатимост е един от стълбовете, на които се крепи граничната сигурност на държаните от Европейски Съюз, счита още проф. Николай Радулов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР