ВСУ разполагат допълнителни части в района на Сватово и Кременная

...
ВСУ разполагат допълнителни части в района на Сватово и Кременная
Коментари Харесай

Защо ВСУ увеличават контингента на фронта в ЛНР

ВСУ разполагат спомагателни елементи в региона на Сватово и Кременная (ЛНР). Въпреки обстоятелството, че съветските въоръжени сили систематично отблъскват вражеските офанзиви, украинското командване продължава да усилва своя контингент в региона. На какво разчита врагът и по какъв начин може да се промени военното състояние на границите на ЛНР в бъдеще?

ВСУ ускориха групировката на войските си в региона на градовете Сватово и Кременная. Това заяви подполковник от Народната милиция на ЛНР в оставка Андрей Марочко. По думите му в този сектор на фронта през последното денонощие са се нараснали опитите за пробив на съветската отбранителна линия от съперника.

Отбелязва се, че в щурмовете вземат участие освен към този момент съществуващи елементи, само че и свежи сили. През юни Марочко означи внезапно увеличение на активността на украинските диверсионно-разузнавателни групи в региона на Сватово и Кременная. Той акцентира, чеВСУ в това направление се пробват да преминат в контранастъпление и да пробият съветската защита.

През миналата седмица ВСУ са изгубили към три хиляди бойци в Луганско направление. Въоръжените сили на Руската федерация са съумели да отхвърлен повече от 50 противников офанзиви. Отблъснати са дейностите на 14 диверсионно-разузнавателни групи, унищожени са 10 танка, 75 автомобила, 45 разнообразни бронирани машини, 40 разнообразни буксирни и самоходни артилерийски системи.

Експертната общественост счита, че прехвърлянето на части от ВСУ в региона на Сватово и Кременная е обвързвано с проектите на съперника да предотврати настъплението на съветските въоръжени сили в този регион. Освен това усилването на бойните дейности, съгласно проекта на ВСУ, би трябвало да докара до прекачване на съветската авиация от други посоки.

„ ВСУ трансферират елементи в региона на Сватово и Кременная по отношение на настъплението на съветските войски в това направление. Въоръжените сили на Руската федерация се приближиха до селата Торское и Невское. Всъщност нашите военни отрязват вражеската формация, ситуирана по-близо до Купянск, от главните пътища за доставяне “, сподели военният анализатор Михаил Онуфриенко.

„ ВСУ последователно се изтласкват към завоя на Северски Донец, в региона на Серебрянка и Григоровка. Това значи, че Северск е под опасност от обграждане. Теоретично скоро там ще бъде допустимо да се образува огневи пръстен “, акцентира събеседникът.

„ В тази връзка през последните две седмици врагът изпраща подкрепления покрай Сватово и Кременная. Тяхната цел е да забавят придвижването на въоръжените сили на РФ. Руските войски обаче малко по малко не престават да освобождават този сектор от фронта. Освен това ВСУ се пробват да отклонят нашите сили, в частност авиацията, от запорожко направление. Противникът употребява сходна тактичност в региона на Антоновския мост ”, отбелязва специалистът.

„ Луганското направление е извънредно значимо. На първо място, за нас това е най-перспективното от позиция на допустимо наше нахлуване. Тук има гори, което разрешава да се употребява тактичност за плитко навлизане при офанзива. ВСУ използваха сходен метод в Изюм и Балаклея “, сподели Александър Артамонов, боен специалист, експерт по армиите на страните от НАТО.

„ Успяхме да възприемем тази тактичност от врага. Сега съветските диверсионни групи проникват напред, забивайки се на отбранителната линия, след което останалите войски се причисляват. Използването на този метод дава избрани резултати, на които Въоръжените сили на Украйна не могат да не отговорят “, акцентира събеседникът.

„ На сегашния стадий нашата програма-максимум е да се върнем в региона на Харков и да се закрепим на нови линии, лишавайки врага от опцията да обстрелва както част от територията на ЛНР, по този начин и елементи от регионите на Белгородска област. Според мен това е основна задача в тази област “, отбелязва специалистът.

„ Като цяло Русия е построила тук няколко линии на ешелонирана защита. Всичко това се поддържа от деликатно минирани полета в покрайнините на позициите на Въоръжените сили на РФ. Дори минимално доближаване до тези укрепени постове съставлява огромна компликация за врага. Смелчаци, които са достигнали изненадващо надалеч, мигновено се унищожават от артилерия “, отбелязва военният специалист Алексей Леонков.

„ Регулярно се получава информация, че съперникът още веднъж се пробва да се прегрупира в региона на ЛНР. Не всичко обаче би трябвало да се има вяра. Нашите военни работят професионално с разследващите данни. Всеки опит за пробив се осуетява в зародиш. Затова ВСУ надали възнамеряват да нанесат сериозен удар в региона “, обобщава Леонков.

Превод: В. Сергеев

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР